Èxit de convocatòria de la manifestació feminista estudiantil de Manresa

Unes dues-centes persones segueixen la marxa convocada pel SEPC pel centre de la ciutat

La manifestació del SEPC pel 8 de Març, arribant a la plaça Major
La manifestació del SEPC pel 8 de Març, arribant a la plaça Major | Pere Fontanals
08 de març del 2021
Actualitzat a les 12:57h
Uns dos-cents estudiants, majoritàriament dones, han seguit aquest dilluns la manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona Treballadora, pel centre de la ciutat des de Crist Rei fins a la plaça Major.

La marxa ha seguit el trajecte entre pancartes que resaven "No és una revolució, és que estem totes amb la regla", "Verge Maria, avorta de Crist i fes-te feminista" o "No sóc el teu gos, a mi no em xiulis", i clams contra el patriarcat i a favor del feminisme.

En la lectura del manifest, que s'ha fet a la plaça Major, el SEPC ha assenyalat els centres educatius com un espai de socialització del gènere "on es pateix de manera silenciosa i invisible la imposició dels estereotips i rols de gènere". El sindicat estudiantil considera "insuficients i inefectius" els actuals protocols per agressions masclistes i LGBT-fòbiques dels instituts, i que fins i tot en molts casos -diuen- "són inexistents, tot i que la seva obligatorietat hagi estat aprovada pel govern autonòmic". 

Al matí, el SEPC havia ensiliconat les portes de quatre instituts de Manresa i Santpedor. Les manifestacions pel Dia de la Dona a Manresa continuaran aquest dilluns a les 7 de la tarda a la Ben Plantada.