Súria commemorarà el 8 de Març amb activitats sobre l'empoderament de les dones

En l'organització d'aquestes activitats s'ha tingut en compte l'actual situació d'alerta sanitària

Imatge d'arxiu d'un acte del Dia de la Dona a Súria
Imatge d'arxiu d'un acte del Dia de la Dona a Súria | AjSú
Redacció
05 de març del 2021
Actualitzat a les 15:07h
L'Ajuntament de Súria commemorarà el Dia Internacional de la Dona aquest dilluns 8 de març amb diferents activitats sobre l'empoderament de les dones, i que es podran seguir a través d'internet. En l'organització d'aquestes activitats s'ha tingut en compte l'actual situació d'alerta sanitària.

Aquesta serà la primera edició del Dia Internacional de la Dona des de l'esclat de la pandèmia. L'edició de l'any passat va tenir lloc pocs dies abans de la declaració de l'estat d'alarma i l'inici del confinament pel coronavirus.

Com és tradicional, l'acte central de la jornada serà la lectura del manifest, que tindrà lloc a la Casa de la Vila amb assistència restringida a la corporació municipal i difusió a través del canal de l'Ajuntament a YouTube. Com en els anys anteriors, la lectura del manifest serà a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Formació d'Adults, i l'acte es tancarà amb una actuació de l'Escola Municipal de Música.

En la salutació del programa d'enguany, la regidora de Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Olga Tena, expressa l'agraïment de l'Ajuntament pel treball de les dones, especialment en l'actual situació de crisi sanitària. Segons la regidora, "la seva contribució durant la crisi ha fet més evident totes les càrregues a les que han d'enfrontar-se cada dia, i tots els problemes que d'aquí se'n deriven".

Les novetats del programa d'enguany seran la publicació d'un vídeo sobre empoderament de dones surienques i l'inici de la campanya #8marçsúria per tal d'estendre a les xarxes socials el debat sobre els drets de les dones. Aquestes dues iniciatives es portaran a partir del mateix dilluns 8 de març.

L'Ajuntament també col·labora en la celebració de la segona edició de la Cursa de la Dona, organitzada per l'entitat Escaldats de Súria, i que enguany tindrà un format diferent per evitar la concentració de les persones participants. La Cursa es podrà fer lliurament entre els dies 8 i 15 de març per un circuit senyalitzat. És obligatòria la inscripció prèvia, que es pot fer a través de l'adreça www.suria.cat/cursa.

La commemoració del Dia Internacional de la Dona també inclou dos tallers sobre educació afectiva i sexual, adreçats a alumnes de l'Institut Mig-Món. Aquests dos tallers es faran els dies 19 de març i 16 d'abril per a alumnes de 2n i de 1r de Batxillerat, respectivament.

- Programa del Dia de la Dona a Súria
Arxivat a