Prevenció

L'Ajuntament de Santpedor entrega a l'ADF dues llances per apagar foc

Es tracta d'una aportació de l'Ajuntament inclosa dins el conveni de col·laboració que es va signar amb l'entitat el novembre de 2020

per Redacció , 5 de març de 2021 a les 14:52 |
Fidel Santamaria i Xavier Codina | AjStp
Aquest divendres, l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha entregat a Fidel Santamaria, tresorer de l'ADF Santpedor, dues llances per apagar foc. Es tracta d'una aportació de l'Ajuntament inclosa dins el conveni de col·laboració que es va signar amb l'entitat el novembre de 2020. El conveni va donar una subvenció de 9.000 euros per a participar en la compra d'un vehicle Iveco model Marginus destinat exclusivament a la prevenció i extinció d'incendis per part de l'ADF, i es van preveure 1.000 euros addicionals per poder equipar el vehicle amb el material necessari per sortir al bosc. Ara, amb aquestes llances, es podrà regular l'aigua i la pressió, així com també economitzar l'aigua de manera més eficient.

En aquests moments, l'ADF Defensors del Bosc compta amb prop de 240 voluntaris. D'aquests, 70 són de Santpedor on l'ADF és molt activa i treballa intensament en les èpoques més complicades d'incendis forestals. Durant la resta de l'any, l'associació s'esforça en la formació dels voluntaris i en obtenir recursos per estar cada cop més ben preparats per a la defensa forestal.

 

Participació