8 de Març

Les bagenques Berta Sala i Alba Careta posen veu a «Sola» pel Dia Internacional de la Dona

Junt a Magalí Sare i Carolina Alabau presentaran la cançó el proper dijous en el marc de cicle Som Aquí a la sala Luz de Gas de Barcelona

per Redacció , 5 de març de 2021 a les 09:26 |

Les bagenques Berta Sala i Alba Careta, junt a Magalí Sare i Carolina Alabau presentaran el proper dijous 11 de març a la sala Luz de Gas de Barcelona, en el marc del cicle Som Aquí, la cançó Sola, que han adaptat per estrenar pel Dia Internacional de la Dona.


Anar pel carrer i sentir-te jutjada crea inseguretats personals que poden afectar diversos àmbits personals, laboral, relacional, etc. o desencadenar trastorns de personalitat, alimentaris, etc. Els carrers no poden ser espais dominats per homes que se sentin amb dret a tractar la dona com a objecte i sexualitzar-la.

Berta Sala va escriure aquesta cançó recordant que als 18 anys, quan passava per un carrer anant cap al conservatori, dos homes en un portal sempre li deien alguna cosa. Si podia canviava de vorera o passava de pressa mirant el mòbil. Fins que un dia, després de mesos de sentir-se assetjada, es va atrevir a plantar-se davant seu i dir-los que paressin perquè li feien fàstic. Des de llavors, Berta Sala, es va proposar encarar-se sempre amb qui li digués algun improperi.


Sola és una cançó escrita inicialment en castellà que forma part del primer disc de Berta Sala Hertogstraat (Segell Microscopi, Maig 2020).

 

Participació