Turisme

Arrenquen les sessions per acreditar nous Punts d'Informació Turística del Bages

La primera jornada per a les empreses que s'incorporen al programa PIT es farà el dimarts 9 de març

per Redacció , 4 de març de 2021 a les 15:36 |
Bages Turisme posa en marxa les sessions de formació per als equipaments, empreses o entitats que vulguin acreditar-se com a Punts d'Informació Turística del Bages. El programa consta de diverses sessions al llarg de l'any en les que s'aprofundeix en el coneixement de la comarca i dels seus recursos turístics. Les empreses noves que s'incorporen al programa han d'assistir a 3 d'aquestes sessions per tal d'obtenir el certificat.

El programa de Punts d'Informació Turística (PIT) permet que diferents equipaments i serveis vinculats al turisme com restaurants, allotjaments, museus, centres d'interpretació, biblioteques, agències o oficines d'atenció al ciutadà esdevinguin un espai de suport i informació per als turistes que visiten la comarca, on puguin rebre informació sobre l'oferta turística existent i suport en l'organització de la seva estada. Es tracta d'un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i que al Bages s'executa a través de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal.


Actualment el Bages té més de setanta equipaments amb el distintiu PIT (Punt d'Informació Turística). Les empreses que segueixen aquest programa adquireixen coneixements i eines per poder informar, orientar i acompanyar els turistes que visiten la comarca alhora que el programa els serveix d'espai de comunicació i relació amb les empreses de la comarca del sector turístic. L'objectiu és que la comarca pugui disposar del màxim número de Punts d'Informació Turística.

A banda de les noves empreses que enguany s'incorporen al programa, les que ja estan acreditades han de renovar el distintiu assistint a 2 de les sessions formatives d'aquest any. Al web de Bages Turisme es poden consultar totes les empreses acreditades amb el distintiu PIT.

 

Participació