Autopista

El Suprem també desestima els recursos d'Autema per canviar les compensacions de l'autopista

L'alt tribunal no admet les al·legacions de l'empresa contra la sentència del TSJC que havia resolt compensar la concessionària tenint en compte el volum de trànsit real de l'autopista

per Redacció , 4 de març de 2021 a les 14:21 |
Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet | Nia Escolà
El Consell Comarcal del Bages valora positivament la insistència judicial de desestimar les al·legacions presentades els darrers anys per l'empresa Autema en què s'oposava als canvis de les compensacions per a l'ús de l'autopista. La darrera resolució judicial torna a donar la raó a la Generalitat que establia l'any 2015 que s'ha de compensar la concessionària tenint en compte el volum de trànsit real que passa per l'autopista. En aquest sentit, la darrera resolució judicial és del Tribunal Suprem que ha desestimat l'incident de nul·litat per defectes processals que havia presentat Autema contra la inadmissió del recurs de cassació presentat contra la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El Consell celebra que la decisió del Govern de la Generalitat de l'any 2015 de compensar la concessionària a partir del volum de trànsit real que passava per l'autopista entre Terrassa i Manresa es mantingui ferma. La institució es va personar com a part afectada en els decrets del Govern de la Generalitat per defensar un canvi de model que ha estat recorregut durant tots aquests anys per part d'Autema, empresa concessionària de l'autopista C-16. 

 

Participació