El CAE i MengemBages s'uneixen per oferir «Bona vida», el servei de menjador escolar total

Les dues entitats fan confluir la seva expertesa en el lleure i la cuina vinculada al territori i amb compromís social

D'esquerra a dreta, Isa Álvarez, Alba Rojas, Nasi Moncunill i Esther Almonacid
D'esquerra a dreta, Isa Álvarez, Alba Rojas, Nasi Moncunill i Esther Almonacid | CAE
04 de març del 2021
Actualitzat a les 12:44h
El CAE i MengemBages han creat el projecte Bona vida per oferir als centres educatius un servei de menjador monitorat integral que conjuga l'experiència i expertesa en el lleure i educació d'una, i en la cuina i en el producte de proximitat de l'altra, en una solució total tant en l'àpat com en l'acompanyament de l'hora d'esbarjo entre l'horari de matí i tarda de l'escola.

"És un model únic que ofereix una resposta global i que evita la contractació per separat de la cuina i del monitoratge i els malentesos que puguin sorgir entre els dos serveis", ha explicat el director del CAE, Nasi Moncunill. "Les dues entitats compartim l'element de vinculació amb el territori i un model basat en la proximitat, la qualitat i l'autoexigència", ha completat. "Tenim visió comunitària i portem anys dinamitzant la ciutat i la comarca, amb un model de compromís social i ànim no lucratiu".

El projecte Bona vida que s'ha presentat aquest dijous a la seu del CAE fa més d'un any que està en estudi per les dues parts, "amb prospecció i treball conjunt", ha exposat Alba Rojas, sòcia de MengemBages. A més, considera que "el moment que vivim amb la pandèmia és oportú", ja que "a les entitats que treballem amb qualitat, ens toca liderar projectes que posin l'empoderament del servei, de l'infant i de les famílies en el centre".

Rojas ha definit l'aliança entre el CAE i MengemBages de "natural", i ha afegit que "totes dues entitats hem estat reconegudes amb el premi Sèquia pel nostre compromís amb el territori".

La vertebració del servei es gestionarà amb una persona que farà la coordinació general, amb una cuina que "oferirà productes de temporada i de proximitat i menús supervisats per dietistes", tal i com ha explicat Isa Álvarez, de MengemBages, i un monitoratge "enfocat a la socialització, l'educació i la higiene, i en el desenvolupament d'hàbits saludables tant a l'hora de dinar com en les relacions personals dels infants", ha concretat Esther Almonacid, responsable econòmica de La Xarranca.

L'espai del menjador "ha d'estar integrat a cada escola i per això es presentaran els projectes personalitzats a cada centre segons sigui el seu perfil", ha exposat Almonacid, "amb un coordinador referent a cada escola que farà d'enllaç amb la direcció i les mares i pares".

Durant aquest curs, l'experiència s'ha pogut provar a l'escola de Sant Salvador de Guardiola on es va donar el cas que, per separat, l'adjudicació de l'educació en el lleure i el monitoratge va ser per al CAE, i la cuina va ser adjudicada a MengemBages.

Les dues entitats sumen expertesa i experiència durant anys en els serveis a menjadors escolars. Amb el projecte Bona vida, proposen "multiplicar" el grau de satisfacció amb un servei integral i integrat.