Música de cambra

Les Joventuts Musicals de Moià portaran el Quartet Atenea dissabte a l'Auditori Sant Josep

Interpretarà composicions de Robert Schumann, Benjamin Britten, Dimitri Xostakovitx i Juan Cruz-Guevara

per Redacció , 4 de març de 2021 a les 11:17 |
El Quartet Atenea amb el poeta Txema Martínez actuant a Esterri d’Àneu. | Dansàneu
Aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda a l'Auditori Sant Josep de Moià, el Quartet Atenea interpretarà composicions de Robert Schumann, Benjamin Britten, Dimitri Xostakovitx i Juan Cruz-Guevara, en el marc del cicle de les Joventuts Musicals de Moià.

El Quartet Atenea és una jove formació cambrística nascuda l'any 2018 de la mà d'estudiants de l'ESMUC i el Conservatori del Liceu, sota el mestratge del prestigiós Quartet Casals. El projecte neix de la voluntat de consolidar una formació estable que abraci el repertori clàssic escrit per a quartet de corda des del classicisme del segle XVIII ns als corrents musicals del segle XX.


El quartet ha estat seleccionat per participar a diversos cursos internacionals com ara l'organitzat per Joventuts Musicals d'Alemanya a Weikersheim 2018, on van rebre classes dels professors Heime Müller, Donald Weilerstein, Vivian Hornik Weilerstein i el Quartet Casals.

Van ser convidats la Swiss Chamber Concert Academy de Ginebra 2018, on van rebre classes del mestre Heinz Holliger amb un concert de clausura a la Radio Concert Hall. Han assistit a l'Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2018 amb el Quartet Casals. Han guanyat el 1r premi de la darrera edició del Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival.


Han actuat a diversos cicles de concerts com ara el cicle Quinze Vint-i-dos, el Cicle de Concerts de Professors del Consevatori de Manresa, el cicle l'Espai la Plana de l'OM al Kursaal de Manresa, a la inauguració del Festival Grec de Barcelona compartint escenari amb el Kronos Quartet, el cicle de Joves Talents del Pòdium de Matadepera 2019 i el Festival de Música de Wissembourg compartint cartell amb el Quatour Ébene i el Quartet Gerhard entre d'altres.

 

Participació