PUOSC

Castellnou ordena la zona d'equipaments del Serrat amb un nou pàrquing integrat a l'espai i 83 places

El projecte està finançat amb el PUOSC 2020-24 de la Generalitat, en el primer que s'executa a la Catalunya interior i en un dels primers del país

per Pere Fontanals , Castellnou de Bages, 3 de març de 2021 a les 20:30 |
Obres d'urbanització del pàrquing del Serrat de Castellnou | Pere Fontanals
Castellnou de Bages va engegar divendres passat les obres d'ordenació de la zona d'equipaments del Serrat amb l'adequació com a aparcament temporal de dues parcel·les adjacents al que actualment s'anomena Centre Cívic que seran hàbils mentre durin els treballs.

Les obres, que tenen un pressupost de 440.000 euros, estan finançades el 370.000 euros pel PUOSC 2020-24 de la Generalitat, 250.000 euros en el concurs general per a ajuntaments i 120.000 euros més en la línia específica per a ajuntaments petits. "És la primera obra que comença a executar-se a partir del finançament d'aquest PUOSC a la Catalunya interior i una de les primeres del país", ha explicat a NacióManresa l'alcalde de Castellnou, Domènec Òrrit.

El projecte va aconseguir el màxim finançament en les dues línies del PUOSC "gràcies a que ja estava definit anteriorment i a que a l'Ajuntament tenim planificat, i en alguns casos projectat, què volem per al municipi", explica Òrrit. "Dit d'una altra manera, que no esperem a que arribi la subvenció per preparar algun projecte a corre-cuita, sinó que ja tenim els projectes i els anem presentant a mesura que s'obren convocatòries", aclareix.

Una reordenació que és molt més que un nou pàrquing

El projecte inclou la reordenació del pàrquing que inclourà 83 places, amb dues per a vehicles elèctrics i tres per a persones amb mobilitat reduïda i zona per a l'aparcament de motos, just davant de l'accés al camp de futbol. El nou pàrquing suavitzarà l'actual pendent amb una zona enjardinada que elevarà la cota a tocar de la carretera de Santpedor a Castellnou i s'integrarà a l'entorn amb arbres i fanals. A més, l'espai quedarà enllestit amb vials per a vianants que facilitaran la mobilitat a les instal·lacions, sobretot a l'escola L'Olivar.

"Actualment, sobretot a les hores d'entrada i sortida de l'escola, el pàrquing que hi havia era un caos, tant pels accessos i sortides com per la disposició de les places", expliquen l'alcalde de Castellnou i el regidor d'Urbanisme i Equipaments Lluís Thomen. La situació de desendreça era tal que el pàrquing es va construir en una parcel·la  que tenia ús de zona verda. Abans d'optar al PUOSC i d'enllestir el projecte el nou govern municipal va haver de fer les gestions per convertir-la en urbanitzable.

Però a banda del pàrquing, la carretera de Santpedor a Castellnou s'ampliarà per fer-hi cabre un tercer carril interior per fer més segura la maniobra d'entrada i sortida al pàrquing. Les obres a la carretera permetran fer un col·lector d'aigües pluvials que ha d'evitar l'entollament que habitualment pateix la via quan plou.
 

Plànol de l'actuació (clic per veure detall). Foto: AjCnB


El vial de servei s'allargarà i s'asfaltarà fins a l'escola passant per davant del camp de futbol i farà d'accés d'autobusos i d'accés al pàrquing que tindrà un circuit intern circular, tot i amb una sortida a la part sud-est de la finca cap a un carrer urbanitzat recentment. Finalment, per fer més visible i amena la nova urbanització, es pavimentaran les àrees en diferents colors.

L'execució de l'obra, que va a càrrec de l'empresa Romà, hauria d'estar finalitzada, en principi, abans de l'1 de juliol d'enguany, però degut als endarreriments de la Generalitat en els tràmits d'adjudicació del finançament, és possible que autoritzin una lleugera demora.

 

Participació