Mor als 67 anys el divulgador de fotografies antigues manresà Jaume Quintana Tort

Va difondre l'enorme llegat gràfic del seu pare i va endreçar i digitalitzar l'arxiu de l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41

Jaume Quintana Tort, en una imatge de 2016
Jaume Quintana Tort, en una imatge de 2016 | Arxiu personal
03 de març del 2021
Actualitzat el 04 de març a les 11:02h
Aquest dimecres ha mort als 67 a Llanes (Astúries) el divulgador manresà de material gràfic històric Jaume Quintana Tort. Fill del prolífic fotògraf Antoni Quintana Torres, fundador, també de l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, Jaume Quintana va endreçar, arxivar i digitalitzar la seva enorme obra i va ser col·laborador habitual d'arxius i de l'Associació Memòria i Història de Manresa.

Amb el llegat del seu pare es va completar el web específic de Memòria.cat amb més de mil imatges i el llistat de tots els socis de l'agrupació de supervivents, i també l'apartat de grans obres obres públiques de la Manresa dels anys 60 i 70 del segle passat.

A banda de divulgador de l'obra del seu pare, Quintana també va ser fotògraf, i gràcies al seu arxiu propi i familiar, va fer possible el recull gràfic per a l'exposició històrica dels 50 anys del Club Tennis Manresa.