Ensenyament

Busquen voluntaris per acompanyar a estudiants de primària i ESO de Manresa

L'objectiu del Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE) de la Fundació Catalunya - La Pedrera és ajudar als infants i joves en la realització de les tasques acadèmiques

per Redacció , 2 de març de 2021 a les 18:38 |
La Fundació Catalunya - La Pedrera busca voluntaris | FC-LP
La Fundació Catalunya La Pedrera ha reprès avui el Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE) per a alumnes de primària que es fa presencialment a l'Espai Social de Manresa. També té en marxa un servei d'acompanyament educatiu a distància dirigit a estudiants d'ESO de Manresa que no poden anar presencialment als Espais Socials on es dur a terme el programa extraescolar, degut a les mesures restrictives a causa de la Covid-19.

El PAE porta 8 anys en funcionament als Espais Socials que la Fundació gestiona arreu del territori i que ha ajudat a més de 6.200 infants i joves a assolir l'èxit acadèmic i personal.


Ara i sempre la tasca dels voluntaris i voluntàries és primordial per dur a terme el programa i a Manresa cal incorporar-ne de nous, que podrien realitzar la seva tasca presencialment amb alumnes de primària o a distància, amb alumnes de secundària, a través del servei online, i podrien seguir de manera presencial quan la situació permeti tornar-lo a realitzar als Espais Socials. Es tracta de persones amb interès i motivació que s'integren en l'equip i s'encarreguen d'acompanyar un petit grup d'infants o adolescents. Es reforcen especialment les competències bàsiques (segons els coneixements de cada persona) es resolen dubtes i es facilita l'aprenentatge d'hàbits d'estudi i a adquirir més autonomia.

Els voluntaris i voluntàries sempre estan acompanyats i reben el suport i orientació de l'equip educatiu; a més, se'ls hi dona la possibilitat de fer la connexió des de casa seva o des de l'Espai Social.


La Fundació Catalunya La Pedrera té com a raó de ser les persones. El PAE online neix a partir del context actual i de les noves necessitats i dóna continuïtat a la filosofia del Programa PAE: promoure l'èxit educatiu d'infants i adolescents, estimulant les seves habilitats emocionals i creatives. Habilitats i competències que promouen la seva autonomia i que els preparen per al seu futur com a adults. Per apuntar-se cal enviar un correu electrònic a aquesta direcció.

A qui es dirigeix?

A infants d'Educació Primària (6-12 anys) i a adolescents d'Educació Secundària (12-16 anys) que necessitin un acompanyament educatiu en temps extraescolar.

El programa atén tant a estudiants que necessiten suport i orientació per a la realització de les tasques escolars, com a aquells amb dificultats per disposar d'un acompanyament extraescolar per part de la família (dificultats per conciliar la vida laboral i la vida familiar, famílies nombroses, etc.).

Quin és l'objectiu?

El Programa és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera per millorar l'èxit educatiu d'infants i adolescents, reforçant i complementant la funció educativa de la família i de l'escola. 

S'acompanya als infants i adolescents en la realització de les tasques escolars i en el seu desenvolupament integral. Al mateix temps que adquireixen estratègies d'estudi i d'aprenentatge, es facilita el seu desenvolupament emocional i creatiu integrant, en les activitats, dinàmiques que estimulen la seva curiositat innata; l'experimentació; l'expressió d'emocions; el fer-se bones preguntes i la resolució de problemes; la seva integració i participació en un grup d'iguals; el treball col·laboratiu, etc. Habilitats i competències que promouen la seva autonomia i que els preparen per al seu futur com a adults.

On es duu a terme?

Actualment el programa es realitza presencial i online. Quan la situació ho permeti es tornarà a realitzar presencialment a 19 dels 25 Espais Socials que la Fundació Catalunya La Pedrera té arreu de Catalunya, com el de Manresa. Es tracta d'espais oberts, acollidors i amables on hi conviuen altres col·lectius com ara persones grans actives, infants i adolescents.

 

Participació