Advocacia

El Col·legi d'Advocats de Manresa dona suport a la Sindicatura Electoral nomenada pel Parlament per a l'1-O

Els seus membres estan essent jutjats per desobediència i usurpació de funcions

per Redacció, 1 de març de 2021 a les 16:52 |
Roger Torrent amb els membres de la sindicatura electoral en una imatge d'arxiu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa, en sessió ordinària de 24 de febrer de 2021, va prendre per unanimitat l'acord de manifestar el seu suport i empara als lletrats Marc Marsals i Josep Pagès, i a la lletrada Marta Alsina, així com als síndics, Jordi Matas i Dalmases i Tània Vergé i Mestre, jutjats per desobediència i usurpació de funcions, per haver aportat els seus coneixements com a membres nomenats de la Sindicatura Electoral pel Parlament de Catalunya en el referèndum d'autodeterminació celebrat l'1 d'octubre de 2017, amb la única finalitat de garantir la transparència i l'objectivitat del procés electoral i l'exercici efectiu dels drets electorals.

Manifest:


La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa vol manifestar el seu total suport als lletrats Sr. Marc Marsal i Ferret, Sr. Josep Pagès i Massó, i a la lletrada Sra. Marta Alsina i Conesa, i expressar la seva repulsa al fet que tant ells com els altres dos síndics, el Sr. Jordi Matas i Dalmases, i la Sra. Tània Vergé i Mestre, siguin jutjats per haver aportat els seus coneixements al Parlament de Catalunya amb la finalitat de garantir la transparència i l'objectivitat del procés electoral i l'exercici efectiu dels drets electorals.

En el judici a aquestes cinc persones de prestigi també es jutja la llibertat acadèmica, la llibertat d'expressió i el dret a la participació política en tots els àmbits, així com a auxiliar en el dret al sufragi actiu i passiu.


Lamentem que encara siguin els Tribunals i no els representants elegits pel poble els que intervinguin en les situacions de caràcter merament polític i relatives a l'exercici de drets fonamentals.

La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa

 

Arxivat a:
Política, ICAM, advocacia, 1-O
Participació