El Col·legi d'Advocats de Manresa dona suport a la Sindicatura Electoral nomenada pel Parlament per a l'1-O

Els seus membres estan essent jutjats per desobediència i usurpació de funcions

Roger Torrent amb els membres de la sindicatura electoral en una imatge d'arxiu
Roger Torrent amb els membres de la sindicatura electoral en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
01 de març del 2021
Actualitzat a les 16:58h
La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa, en sessió ordinària de 24 de febrer de 2021, va prendre per unanimitat l'acord de manifestar el seu suport i empara als lletrats Marc Marsals i Josep Pagès, i a la lletrada Marta Alsina, així com als síndics, Jordi Matas i Dalmases i Tània Vergé i Mestre, jutjats per desobediència i usurpació de funcions, per haver aportat els seus coneixements com a membres nomenats de la Sindicatura Electoral pel Parlament de Catalunya en el referèndum d'autodeterminació celebrat l'1 d'octubre de 2017, amb la única finalitat de garantir la transparència i l'objectivitat del procés electoral i l'exercici efectiu dels drets electorals.

Manifest:

La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa vol manifestar el seu total suport als lletrats Sr. Marc Marsal i Ferret, Sr. Josep Pagès i Massó, i a la lletrada Sra. Marta Alsina i Conesa, i expressar la seva repulsa al fet que tant ells com els altres dos síndics, el Sr. Jordi Matas i Dalmases, i la Sra. Tània Vergé i Mestre, siguin jutjats per haver aportat els seus coneixements al Parlament de Catalunya amb la finalitat de garantir la transparència i l'objectivitat del procés electoral i l'exercici efectiu dels drets electorals.

En el judici a aquestes cinc persones de prestigi també es jutja la llibertat acadèmica, la llibertat d'expressió i el dret a la participació política en tots els àmbits, així com a auxiliar en el dret al sufragi actiu i passiu.

Lamentem que encara siguin els Tribunals i no els representants elegits pel poble els que intervinguin en les situacions de caràcter merament polític i relatives a l'exercici de drets fonamentals.

La Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa