El Palau Firal de Manresa s'estrena com a espai de vacunació per a treballadors essencials

Salut ja ha administrat la primera dosi de la vacuna al 43% del treballadors essencials a la Catalunya central

Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal de Manresa
Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal de Manresa | Gemma Aleman
Redacció
01 de març del 2021
Actualitzat a les 22:11h
El Palau Firal de Manresa és, des d'aquest dilluns, punt de vacunació per als col·lectius essencials. La vacuna d'AstraZeneca s'administrarà, fins dijous, diàriament a unes 200 persones. Segons dades de Salut, a hores d'ara ja han rebut la primera dosi de la vacuna el 43% del cens de treballadores essencials de la Catalunya central, entre els quals hi ha els cossos especials, sanitaris i docents. Salut preveu que, a partir de dijous, amb la nova partida del vaccí, es pugui doblar la xifra de vacunes diàries. A partir de dijous, els recintes firals de Vic i Igualada es convertiran també en punts de vacunació.

Fins ara, a la Catalunya Central els col·lectis essencials estaven rebent la vacuna al CAP Bages, Osona i Anoia. També, des de fa uns dies, a l'Hotel d'Entitats de Berga. Ara, amb l'objectiu de treure "pressió" als centres sanitaris, la vacunació s'ha traslladat als recintes firals. Aquest dilluns ha arrencat a Manresa i dijous, coincidint amb l'arribada d'una nova partida del vaccí, arrencarà als de Vic i Igualada. Als ambulatoris es manté la vacunació per a majors de 80 anys i dependents, als quals se'ls hi aplica la de Pfizer.

Des de Salut, la gerent a la Catalunya central, Teresa Sabater ha explicat que el canvi d'estratègia respon a la previsió d'un increment considerable de les vacunacions i amb l'objectiu "d'alliberar" els ambulatoris. "Si es compleixen les previsions preveiem una vacunació massiva a partir del segon semestre i volem estar preparats", ha dit. A hores d'ara, segons xifres del mateix departament, ja han rebut la primera dosi de la vacuna el 43% dels treballadors essencials de la regió central.

Primeres vacunacions

José Carlos Lobato, caporal a la Policia Local de Manresa, ha estat un dels primers a rebre la vacuna al Palau Firal de Manresa. "Tenia ganes, som un col·lectiu que estem molt en contacte amb la gent i és important sentir-te segur", explicava.

També en Bernat Navarro, mestre a Sant Vicenç de Castellet, ha rebut la primera dosi. "La setmana passada era impossible trobar hora, ara ha estat més fàcil", explicava. A la Sara Poyato, docent a Manresa, també li ha costat. Ahir, però, va trobar hora per aquest mateix dilluns. "Em fa estar més tranquil·la, sobretot pensant en els meus pares, que són grans", deia.

A banda dels treballadors essencials del Bages, al Palau Firal també si estan vacunant d'altres poblacions com el Moianès i el Solsonès. Als ambulatoris de les dues poblacions, a hores d'ara només s'està administrant la vacunació als majors de 80 anys i dependents. "Potser estaria bé poder-nos vacunar més a prop, però l'important és que ens podem posar la vacuna", reconeixia Neus Pérez, mestre a Solsona.