Cineclub estrenarà la pel·lícula «Hasél, condemnar el missatger» a Manresa el 28 de març

El cicle de cinema programa per al mes de març films que són clams a la llibertat i a la dona

Cartell de la pel·lícula dedicada a Pablo Hasél
Cartell de la pel·lícula dedicada a Pablo Hasél | Promocional
Redacció
01 de març del 2021
Actualitzat a les 9:44h
Amb l'arribada del mes de març Cineclub Manresa programarà projeccions dedicades a la dona i al feminisme en el marc del 8 de Març i també films dedicats a la llibertat, en un moment en que es troba seriosament amenaçada.

El manresà Joan I. Garcia Codina presentarà Hasél, condemnar el missatger, una aproximació al raper recentment empresonat, el proper 28 de març. També projectarà The Letter, que parlarà del cas d'una ciutadana africana, Margaret, que és acusada de bruixeria… a l'actualitat.

L'esperit reivindicatiu del Dia Internacional de la Dona serà celebrat amb Ane, una de les òperes primes més esplèndides del 2020. I dues mirades femenines també sustentaran les pel·lícules (Saint Frances i Shiva Baby) que ens portaran un any més l'Americana Film Fest a Manresa.

Programació de març

The Letter

04/03/2021
20.00h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: gratuït

Direcció: Maia Lekow i Christopher King
Durada: 82 min  Format: Blu-ray
Nacionalitat: Kenya / 2019

Què faries si acusessin la teva àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l'Edat Mitjana.

Documental del mes

Ane

7/03/2021
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: David P. Sañudo
Guió: David P. Sañudo, Marina Parés
Intèrprets: Patricia López Arnaiz, Mikel Losada, Jone Laspiur, Aia Kruse, Luis Callejo, Nagore Aranburu, Gorka Aguinagalde, Fernando Albizu, David Blanka 
Durada: 100 min  Format: Blu-ray
Nacionalitat: Espanya / 2020

Vitòria, any 2009. Després dels aldarulls al seu barri a causa de la imminent expropiació d'alguns habitatges, Lide, mare jove que treballa com a vigilant en les obres del tren d'alta velocitat, descobreix que la seva filla adolescent, Ane, no ha anat a dormir a casa. Lide, al costat del seu ex-marit Ferran, començarà no només a investigar on para la seva filla, sinó a endinsar-se al món d' Ane i a adonar-se que ha conviscut al costat d'una desconeguda.

Dins els actes del Dia de la Dona

Saint Frances

14/03/2021
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: Alex Thompson 
Guió: Kelly O'Sullivan
Intèrprets: Kelly O'Sullivan, Charin Alvarez, Braden Crothers 
Durada: 106 min  Format: Blu-ray
Nacionalitat: Estats Units / 2019

Després que un embaràs accidental es convertís en avortament voluntari, la Bridget, de trenta quatre anys i poc amant de les criatures, troba una feina de mainadera on naixerà una improbable amistat amb la Saint Frances, la nena de 6 anys que ha de cuidar. Aquesta comèdia diferent, fresca i políticament incorrecta ha rebut el premi del públic i el premi especial del jurat a SXSW, entre d'altres reconeixements. 

Festival Americana Route 66 

Shiva Baby

21/03/2021
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: Emma Seligman
Guió: Emma Seligman
Intèrprets: Dianna Agron, Glynis Bell, Richard Brundage, Polly Draper, Danny Deferrari, Ariel Eliaz, Molly Gordon, Jackie Hoffman, Sondra James 
Durada: 71 min  Format: Blu-ray
Nacionalitat: Estats Units / 2020

Una noia jueva assisteix a un funeral amb els seus pares i allà coincidirà amb els seus dos amants, un home casat i una cosina llunyana. Emma Selingman signa una de les revelacions de l'any i que ha destacat al circuit de festivals. 

Festival Americana Route 66 

Hasél, condemnar el missatger (Estrena de la pel·lícula)

28/03/2021
18.30h
Auditori Plana de l'Om
Entrada: 5 euros

Direcció: Joan I. Garcia Codina
Durada: 116 min  Format: Blu-ray
Nacionalitat: Catalunya / 2021

Pablo Hasel fa un recorregut biogràfic de la seva carrera artística i personal. Ell mateix ens anirà explicant, en primeríssim pla, el seu recorregut musical, complicat per les acusacions i judicis a què ha estat sotmès i que, finalment, el portaran a la presó. El seu pensament polític radical comunista i una posició ferma innegociable, de dir la veritat davant dels poders de l'estat i dels poders fàctics mediàtics, fan que coneguem un artista d'una manera que no hi estem acostumats.

Amb la presència del director