El Cd'E Manresa empata a la Pobla de Mafumet un altre partit en què va fer mèrits per a la victòria (1-1)

Els manresans van insistir a la porteria contrària per endur-se el partit fins a l'últim minut

Pobla de Mafumet i Cd'E Manresa el descans del partit
Pobla de Mafumet i Cd'E Manresa el descans del partit | Cd'EM
Jose Antonio Sánchez
28 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:45h
El Cd'E Manresa ha empatat aquest diumenge un partit que hauria d'haver guanyat a la Pobla de Mafumet. El Cd'E Manresa va començar el partit com un tir, amb un gol d'Izan Checa al primer minut de joc. A la represa empataria Òscar Gómez, que només feia dos minuts que havia entrat al terreny de joc, però el Manresa no va canviar l'esperit de cada partit d'anar a buscar la victòria.

Dos gols anul·lats, tres expulsions, mans xiulades i mans no xiulades, nervis, tensió... El partit va tenir una mica de tot i cap dels dos equips no va sortir content amb un empat que no satisfà les aspiracions de cadascú, encara que el Manresa va sortir menys mal parat si tenim en compte que va guanyar l'average particular. El partit va tenir de tot, però més del mateix: la mateixa història, un altre partit en que el Manresa s'ha de tornar a conformar amb un empat després d'un partit en que, com tots els empats anteriors, va estar més a prop (molt més a prop) de la victòria que de patir la derrota. La història interminable.

La primera part va ser molt intensa, sobretot per un criteri arbitral que permetia molt de contacte i poques aturades per dosificar l'esforç. Però abans de constatar aquesta intensitat sobre el terreny de joc, Izan Checa ja havia anotat el primer gol del matí. Pràcticament va marcar des del vestidor, ja que pocs segons després de complir-se el primer minut de joc culminava una jugada que es va iniciar a la zona de lateral dret de l'equip manresà. La pilota va transcórrer per la banda fins al vèrtex de l'àrea gran i, des d'allà, fins al costat de la mitja lluna, on el santfruitosenc va engaltar un xut ras i col·locat a la dreta de Christian Arco. Arran del gol la Pobla va passar a dominar i a generar arribades als dominis de Marc Vito, però sense posar en perill real el porter blanc-i-vermell. Tan sols un xut sense gaire angle de Guiu, potent i col·locat, va evidenciar les qualitats de Marc Vito, encara que aquest tan sols va tenir que mantenir la seguretat sota pals per atrapar la pilota sense gaire dificultats (12').

Un xut llunyà de Guillem Martínez (25'), atrapat sense problemes per Marc Vito, seria la següent ocasió aïllada de la Pobla en un partit que el Manresa ja feia minuts que s'havia començat a fer seu sobre el terreny de joc i al marcador. Poc després arribaria la primera decisió polèmica d'un àrbitre que no va deixar contents a cap dels dos equips al final del partit. Una pilota refusada per la defensa local cauria a peus de Cuello, qui engaltaria, des de fora de l'àrea, un xut ras i col·locat, entre un bosc de cames, que acabaria al fons de la xarxa. Però l'assistent i l'àrbitre van anular l'acció per un orsai posicional que, presumptament, destorbava la visió del porter pobletà (27'). Poc després, en plena efervescència ofensiva del Manresa, Toni Sureda posava a prova a Christian Arco amb un gran xut que el porter local evitava que es convertís en el 0-2 amb una gran mà al costat del travesser (33'). Una incursió pel carril del mig d'Izan Checa acabaria amb un xut molt ajustat al pal dret de Christian Arco que aquest atraparia amb dificultats arran de gespa (36'). Un obús de Juli Serrano des de fora de l'àrea que refusaria amb els punys el porter local seria la darrera ocasió manresana d'anar-se'n als vestidors amb més de mitja feina feta (39').

Al tram inicial de la represa pràcticament no va passar res destacable en un joc que gairebé no generava perill a cap de les dues àrees i sobre un terreny de joc on predominava el centrecampisme. Fins que als 60' arribava l'expulsió de Bruno Lorente i la Pobla es quedava amb deu jugadors. Però, paradoxalment, dos minuts després arribaria el gol de l'empat. Però abans, arran del llançament de la falta que va suposar la segona groga a Bruno Lorente, el jugador més obert de la tanca defensiva refusaria la pilota amb la mà. Una mà passada per alt per Gómez Meneses i que aixecaria les airades protestes visitants (61'). La següent acció seria una pilota en profunditat cap a Òscar Gómez, que aprofitaria una caiguda d'Amantini per encarar tot sol la porteria de Marc Vito i batre'l amb un xut a la seva dreta que, després de tocar la soca del pal, moriria al fons de la xarxa (62'). Ja havia començat el no parar de la darrera mitja hora de joc.

Només dos minuts després del gol de l'empat, Èrik Rafael va acaronar l'1 a 2 amb un gran xut des de la dreta de l'atac manresà que fregaria el pal dret defensat per Christian Arco (64'). Cent-vint segons després, Noah guanyaria un salt a la seva parella defensiva i connectaria un cop de cap que, després de superar el porter local, s'estavellaria al travesser i es convertiria en la setena rematada al pal del Manresa aquesta temporada (69'). Àlex Sánchez i Aleix Díaz donarien oxigen al Manresa a manca de vint minuts, però només un minut després el guió del partit tornaria a canviar amb l'expulsió de Castanyer. Les forces (o, si més no, el número d'efectius) tornaven a igualar-se. El partit es va anar trencant degut al cansament dels protagonistes i a la nova situació generada per les expulsions.

A més a més, la tensió sobre el terreny de joc va anar pujant a mida que avançaven els minuts. Més encara quan Oribe veia la segona targeta groga als 76' i tornava a deixar la Pobla en inferioritat. Un altre gir de guió. L'expulsió va arribar arran d'una acció que hagués significat el 2 a 1 si no hagués sigut perquè el jugador local es va acomodar la pilota amb la mà abans de batre Marc Vito des de l'interior de l'àrea, fet que no va passar desapercebut per l'àrbitre. Les continues aturades en el joc va impedir que es generés més perill a les àrees, i tan sols un gran xut d'Àlex Sánchez des de fora de l'àrea, que Christian Arco va refusar en pla ‘punys fora', podria haver trencat l‘empat.

Una vegada més el Cd'E Manresa va acabar un partit buscant el gol de la victòria, lluny d'especular per no rebre el de la derrota. Però, una vegada més, també, el futbol li va ser injust a un equip que dona més, molt més, del que rep. Malgrat tot, malgrat l'empat agredolç (i van...), el Manresa li guanya l'average a La Pobla de Mafumet i el manté a quatre punts per sota. Quart, cinquè o sisè lloc és ara l'objectiu. I només amb un bri més de sort el Manresa ho pot aconseguir. La resta, ja ho posaran els jugadors.