Es trenca i cau la compactadora de cartró d'un camió de reciclatge de Manresa mentre treballava

La CGT amenaça amb convocar aturades o concentracions o, fins i tot, abandonar la negociació del conveni si no se solucionen els problemes que tenen amb la maquinària

28 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:55h
El camió amb la caixa de recollida a terra
El camió amb la caixa de recollida a terra | CGT
La secció sindical de la CGT a FCC de Manresa denuncia que porta temps avisant l'empresa i l'Ajuntament de Manresa del mal estat d'alguns dels vehicles que fan servir en la recollida d'escombraries i reciclatge sense que tinguin una resposta.

Aquest divendres, a un dels camions que recull el cartró comercial de la ciutat li ha caigut la caixa de compactació, coneguda popularment com a culera, després de partir-se la subjecció, mentre treballava a la planta de recollida de Cabrianes. La compactadora es va trencar i va caure a terra.


El sindicat denuncia que accidents com aquests suposen un greu perill per als treballadors o fins i tot terceres persones que no tenen res a veure amb el servei. "No esperarem a que hi hagi un accident mortal per a lamentar-nos o buscar culpables", avisen des de la CGT.

La CGT ha demanat una reunió urgent amb el cap de maquinària de l'empresa a Barcelona que es farà el proper 5 de març. Abans, però, aquest dilluns, el comitè provocarà una reunió amb l'empresa, que, al menys per part de la CGT, "si no dona una resposta adequada, no descartem convocar aturades o concentracions, o fins i tot abandonar la negociació del conveni".