L'ICS forma professionals de treball social en l'abordatge de les emocions dels pacients

Setze professionals es formen, també, per dotar-se de recursos per tractar el desgast propi en situació de Covid-19

Personal de l'ICS atén pacients i familiars
Personal de l'ICS atén pacients i familiars | ICS
Redacció
27 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:16h
Arran de la pandèmia, i per donar suport a aquest col·lectiu professional, l'ICS ha organitzat el curs Eines d'Atenció Emocional a Persones Malaltes i a Professionals, l'objectiu del qual és dotar aquests equips de coneixements, eines i recursos per ajudar tant els malalts, com els mateixos professionals. 

La formació els dona eines per conèixer les fases d'adaptació del pacient i la família al diagnòstic i al pronòstic del pacient, per millorar la comunicació amb ells, atendre les seves emocions, contestar preguntes difícils, donar-los suport en situacions de malalties cròniques i acompanyar-los quan han rebut males notícies. També els ensenya recursos per reduir el desgast que genera la gestió de casos, ja que el context de la pandèmia de la Covid-19 ha provocat més dependència i vulnerabilitat. 

Durant l'any passat, les trenta treballadores socials de la Gerència Territorial Catalunya Central de l'ICS que formen part dels equips d'atenció primària van atendre 50.000 persones i les seves famílies.