Alumnes de Navarcles s'apropen al turisme sostenible de la mà de Bages Turisme

Els estudiants participen a un projecte europeu Erasmus+ sobre turisme sostenible a Europa

Alumnes de Navarcles que han participat en el projecte
Alumnes de Navarcles que han participat en el projecte | Bages Turisme
Redacció
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:35h
Una quinzena d'alumnes de tercer d'ESO de l'institut de Navarcles s'han apropat al turisme sostenible de la mà de Bages Turisme, en el marc del treball que realitzen dins d'un projecte europeu Erasmus+, sobre el turisme sostenible a Europa. Al projecte, a més del centre de Navarcles, hi participen centres educatius d'Alemanya, Polònia i Estònia.

Tècnics de Bages Turisme han ofert una xerrada a l'institut, en anglès, on s'ha parlat de què és el turisme, com ha evolucionat la seva concepció al llarg dels anys i quin impacte té el turisme en el desenvolupament sostenible del planeta, en la línia en que es treballa des de Bages Turisme amb el programa Biosphere liderat per la Diputació de Barcelona. També s'ha explicat quins són els recursos turístics del Bages i quin és el model turístic de la comarca. Amb tot això, s'ha promogut una reflexió sobre com, mitjançant la pràctica de models de turisme sostenible, es poden minimitzar els efectes negatius del turisme i reforçar-ne els positius. La xerrada ha estat molt enriquidora ha comptat amb aportacions molt rellevants per part de tots els alumnes.

Per acabar, els estudiants han completat un joc digital de preguntes i respostes sobre el Bages i els seus recursos turístics, i se'ls ha fet lliurament d'una bossa corporativa del Geoparc de la Catalunya Central amb material turístic per tal que puguin continuar treballant sobre el potencial turístic de la comarca.