Fira Aixada

La Fira de l'Aixada, suspesa per la Covid, tindrà una versió en línia a les xarxes socials

Es penjaran vídeos que es podran veure al llarg del cap de setmana, en el mateix horari que s'hauria desenvolupat el certamen

per Redacció , 26 de febrer de 2021 a les 12:48 |
La Fira de l'Aixada es podrà viure virtualment | Pere Fontanals
La Fira de l'Aixada —que enguany no es podrà dur a terme a causa de les restriccions que imposa la Covid-19— tindrà una versió en línia a les xarxes socials amb una sèrie de deu vídeos que transportaran Manresa al segle XIV i permetran redescobrir la història de la construcció de la Sèquia. La iniciativa sorgeix de la Taula de Coordinació artística de la fira i té la voluntat de reconèixer el treball de les entitats locals —essència de la fira— i, a la vegada, mostrar els espectacles que s'estaven preparant per a la que hauria estat la 24 edició del mercat medieval.

Malgrat la situació, els membres de la Taula de Coordinació, juntament amb actors i actrius voluntàries, feia setmanes que estaven treballant en un espectacle que s'havia de desenvolupar a les escales de la façana principal de la Basílica de la Seu, dins d'una hipotètica Fira de l'Aixada que s'esperava poder celebrar en un format més reduït adaptat a la Covid. La prorrogació de les restriccions, però, va impedir finalment el desenvolupament del mercat medieval, que ara tindrà la seva versió virtual.


Els vídeos es podran veure al llarg del cap de setmana al Facebook i Instagram de Manresa Cultura i de la Fira de l'Aixada. També es penjaran al canal de YouTube de Manresa Cultura. S'emetran en el mateix horari que s'hauria desenvolupat el certamen. Dissabte a les 11 h, 13 h, 15 h, 17 h i 19 h (els cinc primers) i diumenge a les mateixes franges els cinc restants.

L'Ajuntament de Manresa anima tothom a compartir els vídeos, així com a penjar imatges d'altres edicions de la Fira de l'Aixada a les xarxes socials. Així mateix, agraeix el treball que any rere any fan totes les entitats vinculades a la fira. També als paradistes —molts d'ells fidels des de la primera edició— i als patrocinadors que han apostat per la Fira de l'Aixada al llarg d'aquests anys.


En la creació d'aquests audiovisuals hi ha participat:

Personatges

Rei Pere III: Sergi Gamisans Forradellas 
Reina: Genina Lussà Brunet
Bisbe: Àlex Gómez Ribera
Ramón D'Iglesias: Jordi Garriga Oliveras
Jaume Desfar: Climent Ribera Riera

Narradors

Aina Cots Fargas
Àngel Mompó Llovet
Fina Sallés Caminal 
Anna Selga Jorba

Coordinació artística

Tàtels Pérez Grau
Climent Ribera Riera
Dani Ledesma Jiménez
Mireia Cirera Pintó

Maquillatge

Lolita Rovira Borràs

Vestuari

Ma. Jesús Isart Oliveras (La Disfressa)

Cessió d'imatges

Ramon Riu Martínez
Gerard Domínguez Pujol
Jordi Preñanosa Serra
Joan Orriols Padrós

Disseny

Anna Martí Escalé

Muntatge tècnic

Sònica

Càmera i edició d'imatge

Ntorn Studio Productions

 

Participació