Tensió en el ple de Sant Joan entre PSC i oposició en la retirada de les atribucions d'Àngel Sáez

Retreuen al regidor que no renunciï a l'acta després d'incomplir les normes sanitàries i a la portaveu del grup de "mentir descaradament" sobre la cronologia dels fets

Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest mes de febrer
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest mes de febrer | AjSJV
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 17:18h
El fins ara regidor de Tecnologia i Infància i Joventut de Sant Joan de Vilatorrada, Àngel Sáez, i la portaveu del grup socialista al què pertany, Elia Tortolero, s'han lligat la manta al cap aquest dijous al vespre durant el ple ordinari de l'Ajuntament i s'han abraçat a la màxima que la millor defensa és un bon atac, per justificar que el regidor celebrés una festa d'aniversari en un bar d'un poble amb deu persones i fins més de 2 hores més tard del permès segons la normativa sanitària, i que la regidora mentís sistemàticament als mitjans de comunicació sobre l'hora en què el regidor havia sortit del bar aquell 29 de gener.

L'acta policial i les declaracions posteriors de l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Solernou en les quals explicava que "havia sortit passats 2/4 de 6 de la tarda" van provocar la seva rectificació no sense acusar els mitjans "de no haver-la entès".

Malgrat això, el regidor Sáez, que intervenia en el dictamen sobre la retirada de les seves atribucions de govern, però no de l'acta de regidor, no s'ha estat de carregar contra "el veí que va alertar la policia" a qui va atribuir "intencions ocultes", i també contra el grup d'ERC "que no em perdona la famosa piulada" -en relació a la comparació que va fer d'un acte independentista al Palau de la Música amb un míting del nazisme.

Tampoc la portaveu del PSC, Elia Tortolero, no s'ha arronsat i ha acusat el regidor de Compromís amb Sant Joan, Albert Marañón, de tenir "un discurs de barra de bar" i de "no suportar que un regidor més jove que tu -en referència a Sáez- et faci ombra", després que Marañón li rebatés que, de nou, culpabilitzés els mitjans de no haver entès el tema de l'hora de sortida del bar.

Tampoc s'ha trobat còmode l'alcalde Solernou que ha tallat Marañón amb el pretext que "parlava de temes particulars" quan l'objecte del dictamen era treure les atribucions del regidor per una acció, la d'incomplir les mesures sanitàries, que no havia fet en la seva funció d'edil sinó en un acte particular.

Sigui com sigui, els representants de Ciutadans, Compromís i ERC han demanat la renúncia a l'acte del regidor Àngel Sáez pel fet d'incomplir les normes sanitàries allargant un dinar d'aniversari en un bar fins més tard de 2/4 de 6 de la tarda, més de dues hores més de l'horari permès, "i amb un grup de 10 persones". Però no se n'han sortit.

Com avançava NacióManresa, el 29 de gener, el regidor de govern de Sant Joan de Vilatorrada Àngel Sáez i nou persones més, a banda dels responsables i treballadors del bar Avenida del municipi van ser identificats per la Policia Local quan sortien passats 2/4 de 6 de la tarda de l'establiment on havien estat dinant i celebrant la festa d'aniversari d'un dels membres del grup.

La notícia, que esclatava amb l'inici de la campanya electoral al Parlament, va intentar ser minimitzada per la portaveu del PSC, Elia Tortolero, que va mentir als mitjans -com a mínim a NacióManresa i l'Agència Catalana de Notícies (ACN)- assegurant que els fets s'havien produït abans de les 4 de la tarda, o sigui, pocs minuts després de l'hora permesa.

Testimonis dels fets per una banda, i l'alcalde per una altra, però, van confirmar que els fets havien passat després de 2/4 de 6 de la tarda, i fins el mateix candidat del PSC a les eleccions autonòmiques, Salvador Illa, va admetre en declaracions a l'ACN, que "si es confirmaven els fets, el regidor hauria de dimitir".

Tot i que en un primer moment el regidor Àngel Sáez va posar la seva acta a disposició de la portaveu socialista, finalment Tortolero, d'acord amb l'alcalde, amb qui formen govern a Sant Joan, van prendre la decisió de retirar-li les atribucions. Aquest dijous s'ha aprovat aquesta resolució en un ple farcit de tensions.