Convoquen una concentració als jutjats de suport als dos detinguts després de la manifestació per Hasél

Aquest dijous a les 7 de la tarda

Un mosso té immobilitzada la noia contra terra durant la detenció
Un mosso té immobilitzada la noia contra terra durant la detenció | Cedida
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:09h
Sota el lema "Prou violència i impunitat policial!", col·lectius anticapitalistes de Manresa han convocat aquest dijous a les 7 de la tarda una concentració als jutjats de Manresa per denunciar la detenció d'un noi i una noia per part dels Mossos d'Esquadra després de la manifestació de suport a Pablo Hasél que va tenir lloc a la ciutat.

Com avançava NacióManresa, dimecres, passades les 9 del vespre, agents dels Mossos d'Esquadra van detenir dos joves de 20 i 18 anys a la plaça Lladó mentre tornaven cap a casa després d'assistir a la manifestació de suport a Pablo Hasél que havia arribar fins a la Guàrdia Civil.

Segons la policia catalana, agents de paisà van identificar un grup de quatre joves als què havien seguit des de la carretera de Cardona per, presumptament, intentar incendiar un contenidor que havien creuat al mig de la via. Quan va arribar la policia uniformada un dels joves, l'acusat principal de l'intent d'incendi, es va revoltar contra els agents i va acabar sent detingut. Una altra noia que anava en el grup també va ser detinguda després que, sempre segons fonts dels Mossos d'Esquadra, "s'abraonés cap als agents" quan va veure que es practicava la primera detenció.

El noi va ser detingut per desordres públics i per atemptat a l'autoritat, mentre que la noia només per atemptat a l'autoritat. Un tercer membre del grup, una altra nois, està imputada per desordres públics per l'intent d'incendi del contenidor, però no va ser detinguda perquè no va atemptar contra els agents.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Manresa ha ordenat aquest divendres al migdia llibertat provisional per als dos detinguts amb l'obligació de comparèixer davant la justícia quan se'ls requereixi.