Pessics de Vida

Valentí Oviedo: «La cultura és necessària per socialitzar-se»

El gestor cultural i actual director de la Fundació Gran Teatre del Liceu va ser el protagonista del cicle Pessics de Vida

per Redacció, 25 de febrer de 2021 a les 14:52 |
Valentí Oviedo entrevistat per Joan Barbé | Col·legi Periodistes
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Als seus 43 anys, Valentí Oviedo pot presumir de tenir una llarga trajectòria com a gestor cultural a les seves espatlles. Aquest dimecres la va repassar en una entrevista amb el periodista Joan Barbé dins del cicle Pessics de Vida, que es va dur a terme a l'Espai de la Plana de l'Om. Un camí que ja va iniciar, de ben petit, quan els seus pares el van matricular per aprendre piano al Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Oviedo que ha estat al capdavant de diferents institucions culturals, va remarcar que és clau treballar des de "l'honestedat i posar l'encàrrec al servei de la institució per a la qual treballes amb uns objectius ben clars". 


Oviedo va iniciar la seva carrera en el sector privat financer però gràcies al seu vincle amb la cultura i les arts va passar a dirigir Manresana d'Equipaments Escènics, empresa que gestiona la programació del teatre Kursaal, a partir del gener del 2008. Va desenvolupar aquesta responsabilitat fins al 2013, moment en què va deixar l'equipament per fer-se càrrec de la gerència de l'Auditori de Barcelona. El 2016 fou nomenat gerent de l'Institut  de Cultura de Barcelona (ICUB) i el  març del 2018 fou nomenat nou director general del  Gran Teatre del Liceu. 

Apassionat dels musicals, Oviedo va reconèixer que n'és un friki en el sentit que una persona és "única" en alguna cosa. Les seves paraules desprenen passió per les arts i va destacar que la cultura en viu és una "experiència única". 


Davant la "competència" de l'actual oferta digital i de televisió, que ha anat en auge en temps de pandèmia, Oviedo es va mostrar convençut que les plataformes de sèries i pel·lícules només són un complement i que "la gent tornarà als espais culturals perquè necessita socialitzar". 

Oviedo també va explicar algunes de les produccions que té en marxa el Liceu, com el d'apropar l'equipament als seus veïns del barri del Raval, i va subratllar que "la producció és fonamental per desenvolupar la creació del país".

 

Participació