L'OBC serà diumenge al Kursaal en un concert per homenatjar l'Orquestra Pau Casals

Dirigit per Alexander Liebreich i amb la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, el concert es retransmetrà en directe per Catalunya Música

L'OBC tocarà al Kursaal de Manresa el 28 de febrer
L'OBC tocarà al Kursaal de Manresa el 28 de febrer | Promocional
Redacció
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:15h
La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest diumenge, 28 de febrer a les 18h, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb un concert amb obres de Joan Manén, Robert Gerhard i Ludwig van Beethoven. Un concert-homenatge a l'Orquestra Pau Casals (1920-1936) amb un recull d'obres vinculades a la formació que seria l'embrió del que a partir de 1944 esdevindria l'Orquestra Municipal de Barcelona (antecessora de la futura OCB i avui OBC) fundada i dirigida per Eduard Toldrà.

L'octubre del 1920 es va celebrar el primer concert de l'Orquestra Pau Casals a Barcelona. La formació, que es va dissoldre a causa de la Guerra Civil el 1936, va esdevenir una orquestra de referència internacional, dirigida pel mestre Casals. Directors i compositors com Béla Bartók, Serguei Prokófiev, Igor Stravinsky o Manuel de Falla van ser convidats a dirigir l'orquestra.

Un homenatge a aquesta formació que podrem veure al Kursaal en un concert dirigit per Alexander Liebreich i amb la mezzosoparano Anna Alàs i Jové, i que serà retransmès en directe per l'emissora de Catalunya Música. L'OBC tancarà al Kursaal una gira de dos concerts per Catalunya que l'haurà portat a Tarragona (27 de febrer) i a Manresa (28 de febrer). 

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

Les entrades que tenen un preu de 28 euros, (25 euros amb carnet Galliner, majors de 65 anys i menors de 25 i escoles de música), es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet.