El Vell Congost serà escenari de la Lliga de rugbi adaptat amb la presència del Manresa WR

L'equip local i tres equips més -el Barcelona Universitari Club el Zuzenak Vitoria i Adapta Zaragoza- participaran en la primera jornada del Grup Nord

Redacció
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:11h
El quad rugby arribarà a Manresa aquest cap de setmana
El quad rugby arribarà a Manresa aquest cap de setmana | FCEDF
Aquest cap de setmana del 27 i 28 de febrer es disputa la 1a Jornada del Grup Nord de la Lliga Nacional de rugbi en cadira de rodes al Pavelló Vell Congost de Manresa, amb la participació de l'equip local, el Manresa Wheelchair Rugby, secció de rugbi en cadira de rodes del Manresa Rugby. Els altres tres equips que formen el Grup Nord de la competició són el Barcelona Universitari Club el Zuzenak Vitoria i Adapta Zaragoza.

El Grup Sud està format pels equips Lobos QR València, Los Toros FLM Madrid; ECD CAAD Sevilla QR Sevilla i Carpetanos CTR Toledo. La setmana passada, aquest grup va competir a València i el dia 6 i 7 de març ho faran a Madrid. 

La competició d'aquest cap de setmana està organitzada per les Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), la Federación Española de Deportes de Persones con Discapacidad Física (FEDDF) i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

En aquesta competició tots els equips jugaran entre ells. La segona jornada es disputarà el 20 i 21 de març a Saragossa. Els dos primers classificats de les dues jornades obtindran el passaport per a la Final Four que es disputarà en seu i dates encara per decidir.

El Manresa WR afronta la competició d'enguany amb un equip format per un cos tècnic de 3 persones, 1 mecànica i 9 jugadors, amb la voluntat de continuar la seva progressió dins d'aquest esport amb l'objectiu de plantar cara als altres tres equips del grup.

Horaris dels partits al Vell Congost

Els horaris dels partits al pavelló Vell Congost seran els següents:

Dissabte 27

10.00h Manresa WR – BUC WR
12.00h CD Adapta RSR – Basatiak Zuzenak
17.00h BUC WR – CD Adapta RSR
19.00h Manresa WR – Basatiak Zuzenak

Diumenge 28

10.00h BUC WR – Basatiak Zuzenak
12.00h Manresa WR – CD Adapta RSR

El Quad-Rugby

El Quad-Rugbi és una modalitat paralímpica que neix a la dècada dels setanta al Canadà. A Espanya arriba a l'any 2010 i es creen els dos primers clubs estatals. Un d'ells, el Quadrigas Quad Rugby, es constitueix a Catalunya afiliant-se a ASPAYM Catalunya mentre que l'altre es constitueix a Madrid vinculant-se amb la Fundación Lesionado Medular.

El perfil de jugador acostuma a ser, de persones amb lesió medul·lar cervical (tetraplegia) i/o grans discapacitats que afectin tres o més de les seves extremitats, reduint així les seves funcionalitats sobretot les mans i braços. És per això que una de les adaptacions és la pilota de joc, és juga amb una pilota de voleibol que facilita el seu control en el joc.

El format de joc enfronta a quatre jugadors per equip a pista. La puntuació (gol) s'assoleix després que uns dels integrants traspassi la línia d'anotació de l'equip contrari amb la pilota controlada. Els jugadors han de botar o passar la pilota cada 10 segons, tenen 12 segons per travessar la línia de mig camp quan es treu de fons al mateix camp i 40 segons en total per anotar un gol. És juguen 4 parts de 8 minuts.

És un esport completament mixt on juguen homes i dones. El contacte entre cadires està permès essent l'essència del joc, però el contacte físic entre jugadors no. El joc és molt espectacular per la velocitat de les jugades com per l'ampli contacte entre les cadires.