CaixaBank destina prop d'1 milió d'euros a projectes socials locals de la Catalunya Central el 2020

A les comarques del Bages, Osona i Berguedà, ha donat suport, a través de l'aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", a 128 projectes

Projectes socials de CaixaBank
Projectes socials de CaixaBank | CaixaBank
Redacció
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:39h
CaixaBank, a través d'aportacions econòmiques de la Fundació "la Caixa", ha donat suport durant 2020 a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials d'arreu de l'Estat.  Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment.

L'entitat financera, presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar, compta amb la xarxa comercial més gran del sector a Espanya i amb la més gran capil·laritat territorial, ja que és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000 persones. En 229 municipis, és l'única entitat financera present. Aquesta àmplia distribució permet detectar necessitats socials d'àmbit local, així com conèixer els projectes d'organitzacions i entitats que poden pal·liar aquestes situacions i aconseguir suport econòmic per a ells del pressupost cedit per la Fundació "la Caixa".

2020: un any marcat per les ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19

El 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides a tota Espanya han canalitzat aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquesta col·laboració, prop de 7.000 entitats socials s'han beneficiat l'any passat de les ajudes.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la Covid-19. De forma més concreta, la inversió s'ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d'inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d'aliments a col·lectius vulnerables de la mà de menjadors socials; repartiments de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d'exclusió, així com la dotació de tauletes digitals a residències per a la gent gran.

L'acció social de CaixaBank a la Catalunya Central

A les comarques del Bagues, Berguedà i Osona, CaixaBank, a través d'aportacions econòmiques de la Fundació "la Caixa", ha col·laborat durant 2020 amb 128 projectes per un import global de 971.251 euros. 

El 28% del pressupost s'ha destinat a iniciatives en l'àmbit de la malaltia i discapacitat, seguides de les centrades en la pobresa infantil (19%) i l'exclusió social (18%). També s'han recolzat projectes de suport a la gent gran i de foment de la inserció laboral. 

Entre les col·laboracions dutes a terme destaquen les destinades a la Fundació Ampans, Althaia Xarxa Assistencial de Manresa, la Fundació Convent de Santa Clara, la Fundació Privada Lacetània, el Grup Horitzó Berguedà, l'Associació Ginko, Caritas Berga, Hospital Comarcal de Sant Bernabé, la Fundació Privada Bosch Aymerich, l'Associació pro disminuïts psíquics del Berguedà, l'Associació d'Acollida El Tupí, l'Hospital de la Santa Creu, l'Associació Tapís, la Fundació Salut i Vida, la Fundació Sant Tomàs i la Fundació Sociosanitària de Manresa, entre moltes d'altres.