La PAHC acusa l'Agència de l'Habitatge d'actuar «com un fons voltor» amb el lloguer social

Denuncia que "no volen atendre" la petició de l'Aaziza Zecari, una dona amb un 46% de discapacitat que ocupa un dels pisos que gestionen

25 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:59h
Aaziza Zecari, amb Lídia Soler, a la taula durant la roda de premsa de la PAHC
Aaziza Zecari, amb Lídia Soler, a la taula durant la roda de premsa de la PAHC | Pere Fontanals
La PAHC Bages ha amenaçat amb manifestar-se el proper dimecres al Palau Firal de Manresa on té la seu la Delegació Territorial de la Generalitat si l'Agència Catalana de l'Habitatge (ACH) no retira la denuncia que té interposada contra l'Aaziza Zecari per ocupació d'habitatge i no li ofereix una alternativa de lloguer social com fa mesos que reclamen.

La plataforma s'ha mostrat aquest dijous en roda de premsa "molt indignada" per la postura que manté l'Agència catalana de l'Habitatge a qui acusen d'actuar "com un fons voltor" a l'hora d'atendre la seva petició per regularitzar la situació de Zecari, que viu en un pis gestionat per l'agència pública, a través d'un lloguer social, com tenen els seus veïns d'immoble.

L'Aaziza Zecari té reconeguda una discapacitat del 46%, viu en un pis del bloc 2 que va alliberar la PAHC al carrer Girona l'abril de 2014. Aquest immoble, propietat de la Sareb, va passar a ser gestionat per l'ACH i el novembre de 2015 es va tancar un acord de lloguer social entre l'agència i les famílies que ocupaven els pisos. Tres pisos, però, quedaven penjats de l'acord, un d'ells perquè no tenia inquilí. Quatre mesos després, però, la PAHC va trencar l'acord amb l'agència pel que ells entenien com a incompliments dels pactes a que havien arribat, ja que ni l'agència ni la Sareb no havien realitzat les reformes acordades.

L'Aaziza Zecari viu en un d'aquests tres pisos que inicialment no van entrar en l'acord i que es van ocupar amb posterioritat. La membre de la PAHC Lidia Soler ha posat sobre la taula que "malgrat que portem mesos intentant acordar un lloguer social amb l'agència, no es posen ni al telèfon", i en canvi sí que "han denunciat l'ocupació i ja s'han dictat quatre ordres de llançament", l'última, el passat dimecres tot i que finalment es va suspendre.

"Posar dates de desnonament sobretot en aquest cas que afecten una dona amb el 65% de discapacitat, també és violència", ha explicat Soler, que es lamenta que "és un fet molt greu venint d'una agència pública". "Cal una revisió dels procediments de l'ACH perquè aquestes situacions no es donin", ha rematat.

Abans que ocupés el pis, l'Aaziza Zecari havia viscut en cases d'amigues seves, "i ara no té cap alternativa habitacional si acaben fent-la fora".