Els Mossos acusen el noi detingut després de la manifestació de l'intent de crema d'un contenidor

La policia argumenta que els dos joves van ser arrestats després que responguessin agressivament a la identificació i ferissin dos agents

El contenidor fumejant després que les flames no prosperessin
El contenidor fumejant després que les flames no prosperessin | Canal Taronja
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:10h
Els Mossos d'Esquadra acusen el jove de 20 anys que van detenir dimecres al vespre quan tornava a casa després de la manifestació en suport a Pablo Hasél de ser el responsable de l'intent de crema d'un contenidor a la carretera de Cardona poc després que es donés per desconvocada.

A més, el jove també està acusat d'atemptat de l'autoritat per respondre "amb cops de peu" a la seva identificació a la plaça Lladó. Aquesta mateixa acusació pesa sobre la noia de 18 anys que, segons la versió policial, va respondre als agents a cops de puny quan va veure que detenien el noi. Davant l'agressivitat dels dos joves, els agents van actuar amb contundència immobilitzant-los i emmanillant-los. Una tercera persona, una noia, va ser identificada, però no detinguda per estar implicada, presumptament, amb la crema del contenidor.

Després que la manifestació per la llibertat de Pablo Hasél i contra la repressió policial va ser desconvocada a tocar de la comandància de la Guàrdia Civil, i ja de tornada per la carretera de Cardona, alguns individus van cremar algunes caixes intentant prendre foc a un contenidor que havien creuat al mig del carrer.

Tot i que les flames van acabar apagant-se al cap d'uns minuts, en part perquè altres persones el van apagar, agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van seguir els joves fins que van considerar que era "segur" fer-ne la identificació, ja lluny de la convocatòria.

Segons la policia, van procedir a la identificació d'un grup de quatre joves, però quan van arribar al presumpte autor del foc, va respondre amb agressivitat llançant cops de peu als agents, i la jove va respondre de la mateixa manera en veure que detenien al noi. Altres agents uniformats i els ARRO, que es trobaven a prop de la plaça Lladó, van fer el desplegament per aïllar la zona.

Com a resultat de l'actuació, dos agents van resultar ferits lleus, un al nas i un altre a la cama.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Manresa ha ordenat aquest divendres al migdia llibertat provisional per als dos detinguts amb l'obligació de comparèixer davant la justícia quan se'ls requereixi.