Els Mossos detenen una noia i un noi que tornaven a casa després de ser a la manifestació per Hasél

Agents de paisà els han identificat a tocar de Casa Caritat i en pocs minuts s'ha muntat un ampli dispositiu que els ha arrestat fent servir la força

Un mosso té immobilitzada la noia contra terra durant la detenció
Un mosso té immobilitzada la noia contra terra durant la detenció | Cedida
24 de febrer del 2021
Actualitzat el 25 de febrer a les 10:01h
Una noia i un noi de 18 i 20 anys han estat detinguts aquest dimecres al vespre a la plaça Lladó de Manresa quan tornaven cap a casa després de participar a la manifestació en suport a Pablo Hasél i en contra de la repressió policial que ha tingut lloc a la ciutat sense cap incident destacable.

Per l'hora que els Mossos han portat a terme els arrestos, passades les 9 del vespre no ha transcendit quin ha estat el motiu que els ha precipitat -el servei de premsa de la policia ja no estava operatiu- però pel que han explicat a NacióManresa testimonis de la detenció i per algunes imatges, els agents han fet ús de la força per portar-los a terme.

Segons el relat de persones que eren al lloc de la detenció, un grup de quatre joves caminava per la plaça Lladó quan agents de paisà s'han aturat a la seva altura per identificar-los. Mentre estaven sent identificats tot esperant reforços policials, un dels joves ha tret el mòbil per gravar-ho però ha rebut un cop als dits d'un policia que ho ha evitat.

Quan han arribat reforços policials uniformats han tallat els carrers propers per evitar que s'hi acostessin altres persones i han procedit a la detenció del jove que els havia volgut gravar amb el mòbil. Llavors la noia els ha recriminat la detenció i ha estat reduïda i immobilitzada a terra, esposada, i detinguda. Els presents que s'ho miraven des de fora han destacat la força que han empleat els agents per detenir els dos joves.


La manifestació havia transcorregut sense incidents importants i ni tan sols sense vandalisme contra el mobiliari urbà. Segons ha transcendit, les detencions han estat per desacatament a agents de l'autoritat, tot i que fins dijous al matí no transcendirà el motiu que ha argüit la policia catalana per practicar-les.