Manresa es manifesta a ritme de rap per Pablo Hasél i contra la repressió policial

Unes dues-centes persones han marxat fins a la comandància de la Guàrdia Civil on han llançat ous als Mossos que la custodiaven

24 de febrer del 2021
Actualitzat a les 23:16h
Un raper posant ritme a la manifestació de Manresa
Un raper posant ritme a la manifestació de Manresa | Pere Fontanals

Unes dues-centes persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a Manresa per la llibertat de Pablo Hasél i contra la repressió policial, convocats per col·lectius de l'esquerra independentista i anticapitalista de la ciutat. La marxa ha anat de la plaça Major a la comandància de la Guàrdia Civil amb una única parada a la carretera de Cardona, per llançar ous a la façana de la seu del PSC.

La baixada d'intensitat en les accions de protesta a Barcelona dels darrers dies han portat a la capital del Bages manifestants de fora i mitjans de comunicació nacional que, si esperaven estralls, corredisses i contenidors incendiats, de seguida han vist que no ho trobarien als carrers de la ciutat. Només a última hora, i ja de retirada, alguns manifestants han encès un contenidor d'envasos i els mitjans l'han rodejat per tenir imatges de recurs.

La mobilització s'ha caracteritzat per la cantada d'algunes peces de rap per part de dos cantants armats amb micròfon i amplificador a la confluència de l'avinguda de Francesc Moragas i la carretera de Cardona, a tocar de la comandància que es trobava aïllada per una fràgil barrera de tanques i custodiada per algunes furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

La policia catalana no s'ha mogut mentre els queien ous, petards i alguna llauna de refresc buida. A última hora, però, alguns manifestants han fet caure la barrera de tanques i davant el pas que s'obria, els ARRO han format davant les furgonetes sense que hagin hagut d'actuar.

Poc després els representants dels col·lectius convocants han endarrerit la capçalera per desconvocar la mobilització, però alguns dels concentrats no hi han estat conformes i han aprofitat el micròfon per fer-ho palès, tot i que, poc a poc, la gent ha anat marxant cap a casa seva.
 

Un manifestant llança ous contra les furgonetes dels Mossos. Foto: Pere Fontanals


Deixant a banda el llançament d'ous contra la seu del PSC i les furgonetes dels Mossos d'Esquadra i l'intent d'incendiar un contenidor a última hora, la manifestació no ha registrat cap incident important.