Els hospitals de Manresa tenen 66 pacients ingressats amb Covid, 32 menys que fa una setmana

Trencant la tònica de les darreres setmanes, la velocitat de contagi al Bages torna a enfilar-se per sobre d'1

Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Althaia
23 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:02h
Els hospitals de Manresa amb zones habilitades d'aïllament per acollir pacients amb coronavirus, Sant Joan de Déu i Sant Andreu, comencen a notar la baixada d'índexs de nous contagis de les últimes setmanes i en només uns setmana han vist reduïda la seva població en les àrees Covid-18 en un terç, de 98 a 66 pacients des de dimarts passat, 53 al centre d'Althaia i 13 al de Sant Andreu Salut.

En aquest mateix període, els hospitals manresans només han rebut 10 nous ingressos per coronavirus -8 i 2 respectivament- i en canvi han donat 38 altes, entre altes hospitalàries i negativitzacions amb trasllat a altres unitats -30 i 8 respectivament-. En els últims set dies, però, encara s'han registrat 4 defuncions, 2 a cada hospital.

La velocitat de propagació puja per sobre d'1 al Bages

Després de diverses setmanes amb la velocitat de contagi per sota del punt d'equilibri, l'Rt del Bages es va situar en 1,05 el passat 19 de febrer, cinc dies després de les eleccions al Parlament, en la que és última data consolidada. El risc de rebrot també ha pujat en concordança i lleugerament i se situava en 213 punts, 7 més que el dia anterior.

A Manresa ciutat els índexs es van enfilar més, amb un risc de rebrot de 268 punts, 56 més que 24 hores abans, i una velocitat de contagi d'1,16. Finalment, al Moiànes el risc de rebrot s'enfilava més amunt dels 500 punts (511) i la velocitat de propagació es disparava fins a una Rt de 2,34.