coronavirus

El risc de rebrot al Bages baixa per sota dels 200 punts, un fet que no passava des d'inicis d'octubre

La velocitat de contagi puja respecte de setmanes anteriors, però encara es manté per sota d'1

per Pere Fontanals , Manresa, 22 de febrer de 2021 a les 14:23 |
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
El risc de rebrot al Bages continua baixant i el passat 18 de febrer, últim dia amb dades consolidades, se situava en 191 punts, per primera vegada per sota dels 200 punts, un valor al què no baixava des del 7 d'octubre de 2020, o sigui, fa quatre mesos i mig. Aquesta baixada consolida un descens que ja és de 717 punts en poc més de l'últim mes.

La velocitat de contagi, però, ha crescut respecte de les darreres setmanes, però encara es troba en un índex de descens de contagis, o sigui per sota d'una Rt d'1, amb 0,95. La velocitat de contagi de les darreres setmanes al Bages s'havia situat per sota de 0,9. A Manresa ciutat les dades són similars, amb un risc de rebrot de 212 punts i una velocitat de contagi de 0,88.


Al Moianès, els índexs epidemiològics no són tan esperançadors, tot i tenint en compte, com ha repetit NacióManresa en altres ocasions, que al tenir menys població objecte de l'anàlisi, aquests indicadors són molt més inestables. El Moianès té un risc de rebrot de 438 punts i una velocitat de contagi d'1,7.


Altres notícies que et poden interessar

  

Participació