El Cd'E Manresa empata contra el Vilafranca en un partit de gran qualitat (1-1)

Domini altern i llargues possessions de pilota en un matx que podia haver caigut a favor de qualsevol de les dues esquadres

Cd'E Manresa i Vilafranca s'han enfrontat aquest diumenge al Congost
Cd'E Manresa i Vilafranca s'han enfrontat aquest diumenge al Congost | Cd'EM
Jose Antonio Sánchez
21 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:14h
El Cd'E Manresa esperava amb molt respecte la visita d'un Vilafranca que només havia perdut dos partits en tota la temporada i que arribava al Congost just una setmana després de la major golejada registrada (7-0 contra la Montañesa) al grup A de Tercera Divisió.

Ningú va quedar decebut d'un partit en què ambdós equips van sortir a aconseguir els tres punts a base de possessió, bon tracte de pilota i de mirar cap a la porteria contraria. Això, amb una bona dosi de ritme i intensitat en totes les accions, va fer que els presents a l'estadi i els espectadors que van veure el partit a través de la TV s'ho passessin d'allò més bé. Llàstima per als interessos del Manresa que el gol de Noah, el setè aquesta temporada, no anés acompanyat d'una victòria que es va frustrar només dos minuts després, arran d'un altre gol a pilota parada que rematava Max al fons de la xarxa.

Els tres últims gols rebuts pel Manresa han sigut a pilota parada (El Santfeliuenc empatava als 90' amb un gol de penal (1-1); l'Europa guanyava amb un altre gol de penal a l'afegit de la primera part (1-0) i el Vilafranca empatava després d'una falta indirecta molt dubtosa). Ni un bri de sort. Malgrat tot, uns i altres van aconseguir incloure un partit de futbol al programa d'actes de les Festes de la Misteriosa Llum 2021.

Després d'un inici amb una certa igualtat, que es podia haver trencat ràpidament arran d'un xut d'Èrik Rafael que es va estavellar a la soca del pal (el sisè pal aquesta temporada), el Manresa va anar guanyant metres i poc a poc va anar aconseguint més protagonisme ofensiu. No obstant, un xut del visitant David López se sortiria del guió, encara que la pilota sortiria fora sense fer patir Marc Vito (9').

El ritme de joc era alt i el bon tracte de pilota per part dels dos equips era evident, però costava un munt arribar a les àrees amb cert perill. Això sí, abans del primer gol del matí Èrik Rafael, novament, va gaudir d'una gran ocasió per avançar el seu equip als 14', quan Izan Checa es va inventar una assistència perfecta cap al mitja punta local que, amb tot de cara per batre la porteria visitant, va veure com Casamajor, amb les cames, refusava un xut franc que ja es cantava com a gol a la banqueta manresana.

Era una altra bala de canó desaprofitada. Quelcom que no desaprofitaria minuts després Noah, quan es va avançar a Max per posar el peu i creuar una pilota impossible per Casamajor, en una magnífica assistència de Toni Sureda, que s'havia ficat a la cuina vilafranquina per la zona d'interior esquerra, amb una bona maniobra personal (25'). Noah havia trencat la sequera de tres partits sense anotar, però la alegria li va durar poc al seu equip.

Només treure la pilota del centre del camp, l'àrbitre assenyalava una falta a la banda esquerra de l'atac visitant. La mà enlaire de l'àrbitre era el clar gest d'una falta indirecta. Víctor Oribe va posar la pilota a cor de l'àrea, on va aparèixer Max Bernard per ajustar la pilota al pal dret de la porteria de Marc Vito (27').

El Cd'E Manresa va quedar tocat amb el gol i va patir l'empenta del seu rival al darrer tram de la primera part. Cada cop que els deixebles d'Ivan Moreno s'acostaven als dominis de Marc Vito, generaven incertesa en la defensa local, però aquesta va saber mantenir a ratlla les escomeses del seu rival. En aquest tram final del primer període, per part blanc-i-vermella va destacar un xut franc però molt tou d'Èrik Rafael a les mans de Casamajor (34'). Poc després era una rematada de cap de David López, a la sortida d'un corner, qui posava l'ai al cor de l'esquadra manresana (36'), però una gran mà de Marc Vito evitava l'infart total. Amb tot per decidir, cap els vestidors després d'uns primers quaranta-cinc minuts de molt nivell.

Abans de complir-se el primer minut de la represa, Izan Checa feia passar la pilota fregant el pal dret defensat per Casamajor, després d'un xut des del balcó de l'àrea. Els següents minuts van seguir el mateix guió establert a la primera part, amb domini altern, pressió sobre la sortida de pilota del rival i bon tracte de l'esfèric, buscant amb possessions llargues el moment d'acostar-se amb perill a l'àrea rival. Unes àrees que pràcticament no es va trepitjar fins complert el primer quart d'hora.

Un xut d'Escofet ajustat al pal acabaria a les mans de Marc Vito (65'), sent aquesta la primera aproximació amb perill del Vilafranca després que un nou protagonista entrés en joc i captés l'atenció de tothom. Als 63 minuts Sanku havia entrat al terreny de joc i la seva figura no va passar desapercebuda per ningú. L'espigat davanter de color va condicionar la defensa manresana amb la seva potència física i la seva omnipresència, encara que amb el pas dels minuts, la rereguarda manresana es va saber adaptar a la nova situació.

Als 69' va ser Sanku, precisament, qui es va ficar a l'àrea local i va assistir cap a la dreta, per on entrava tot sol Mejia, però l'hondureny va xutar amb l'esquerra per sobre del travesser; fregant-lo, sí, però per sobre. Va ser la millor ocasió visitant a la segona part.

Al darrer tram de la represa, el Manresa es va fer amb la possessió del l'esfèric i, amb paciència, va buscar el gol de la victòria. Però primer David Sánchez va posar a proba a Marc Vito amb un xut des del balcó de l'àrea que el porter local va atrapar amb seguretat (80'). El domini manresà dels darrers minuts podia haver donat els seus fruits i, en ambdós casos, amb el mateix protagonista: Toni Sureda. El mallorquí va trobar-se amb una pilota cedida per Noah i el seu xut amb cama dreta (la que utilitza per pujar al bus) el va neutralitzar Casamajor, que va impedir el 2 a 1 (82').

Poc després, un xut seu des del balcó de l'àrea (ara sí, amb l'esquerra) va passar fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Casamajor. Però no hi va haver prou amb la insistència final d'uns jugadors que cercaven la anhelada victòria que se'ls resisteix des que van assaltar l'Olímpic de Terrassa i es van haver de conformar amb un empat davant un gran rival. Un empat que, això sí, va tenir uns instants d'incertesa quan al darrer cremallot el Vilafranca va muntar un contracop que culminarien David López amb una assistència cap a Sanku i una rematada d'aquest al fons de la xarxa.

González Muelas, l'assistent, just abans que Sanku rematés, aixecava la banderola. Orsai. Però més d'un no sabia on ficar-se mentre veia, aterrat i recorrent-li un calfred pel cos, una jugada que, repassant-la també per TV, no deixa lloc a dubtes. I deixa, també, la certesa que Sanku fa una falta prèvia a Moha just abans d'entrar a l'àrea.