Els drons tornen a prendre el cel de Manresa en l'«Epicentre» de Sellarès durant el Jardins de Llum

Èxit de públic en totes les propostes de la setena edició de l'exposició d'art efímer

Els drons dibuixant una piràmide sobre la Torre Santa Caterina
Els drons dibuixant una piràmide sobre la Torre Santa Caterina | Pere Fontanals
20 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:51h
Els drons han tornat a prendre el cel de Manresa en la instal·lació Epicentre, de Marc Sellarès Cots, que va acompanyada de les figures que els aparells de Flock Dron Art han dibuixat sobre la perpendicular de la Torre Santa Caterina. A diferència de la proposta del Nadal passat, en aquesta ocasió els dibuixos han estat figures principalment geomètriques i amb volum. Recordar que, per primera vegada, el Jardins de Llum repetirà experiència diumenge.

De la mà de l'Ajuntament de Manresa, el Centre d'Art Contemporani el Forn de la Calç – CACIS, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC i l'Associació Misteriosa Llum, l'Anònima, el carrer del Balç, la sala gòtica de la Seu i la zona del riuy Cardener han acollit tretze propostes d'autor i quatre d'entitats repartides en el marc de la setena edició dels Jardins de Llum. El comissariat és a càrrec de Roser Oduber Muntañola, directora del CACIS.

La proposta ha estat un èxit de públic des del primer moment. Molta gent al parc de la Seu, al camí de la Cova i al passeig del Riu per seguir l'Epicentre amb el vol dels drons, cues inacabables per accedir a la nau central de l'Anònima i el mateix per entrar al carrer del Balç i la sala gòtica de la Seu.
 

Els Jardins de Llum s'ha estès per l'Anònima Foto: Pere Fontanals


La mostra d'aquest 2021 pretén esdevenir una veritable llum que ompli d'esperança i il·lusió tota la ciutat, i que es pugui transmetre per les vies digitals i xarxes a la resta del país i més enllà. La realitat actual, marcada per la pandèmia, no deixa de ser també una oportunitat per créixer en comunicació, fent arribar a un major nombre de públic les expressions artístiques que emanen del Jardins de Llum. Enregistrar totes les obres i processos de muntatge, en el marc del Centre Històric de Manresa, serà un element de difusió de la ciutat i dels seus valors patrimonials i culturals.

En aquesta edició, Jardins de Llum de Manresa, juntament amb A Cel Obert de Tortosa, el Festival des Architectures Vives de Montpellier, l'Insòlit de Palma (Mallorca), el Lluèrnia d'Olot i la Mostra d'Art Urbà de Granollers —tots ells certàmens d'instal·lacions efímeres en l'espai públic— participen en el programa d'intercanvi d'artistes Transefímers MED liderat per la Xarxa Transversal, amb el suport del Departament de Cultura i de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.