Llum

El Galliner proposa per al dia de la Llum, una acció participativa per il·luminar Manresa a les 21.21h

Amb la col·laboració de Xàldiga i la FAVM es convida tothom a sortir a finestres i balcons amb llanternes, mòbils, bengales, espelmes...

per Redacció, 20 de febrer de 2021 a les 18:36 |
L'Associació Cultural El Galliner de Manresa, administradora de la Festa de la Llum, organitza per demà diumenge l'Acció 21 21 21, una activitat participativa en què convida la ciutadania a sortir a finestres i balcons i a l'hora màgica de les 21.21h del dia 21 de febrer del segle XXI encenguin un llum, llanterna, espelma... per il·luminar tots plegats Manresa. A aquesta hora i només  durant  2 minuts  es pretén  que Manresa sigui la ciutat més lluminosa.  

Demà diumenge poc abans de les 21:21h hi haurà tres coets d'avís. El primer a les 21 h 15 minuts per preparar-se i sortir a les finestres o balcons. El segon a les 21 h 18 minuts. A aquesta hora sonarà per les emissores de Ràdio Manresa (95.8 FM i 1530 OM-Cadena Ser) la música dels Els Goigs de la Llum que Manel Camp amb el grup manresà Fusioon va compondre a finals dels anys 70. El tercer avís, a les 21 hores i 21 minuts serà per encendre els artilugis lluminosos. I per uns breus moments (2 minuts) i des de 21 punts repartits per tots el barris de Manresa, es farà La Llum.


Amb aquesta acció breu, però intensa, El Galliner vol recordar i honorar tots els manresans i manresanes que lluiten i treballen diàriament i amb generositat per millorar la qualitat de vida a la nostra ciutat. Com ho van fer, fa prop de 700 anys, per construir  una Séquia, malgrat els obstacles que es van trobar, els beneficis de la qual encara ara els estem gaudint.

Al matí, Cercata de Nasssos


Per una banda, entre les 12 hi les 14 h hi haurà l'espectacle itinerant Cercata de Nassos que amb la furgoneta-espectacle del Pep Callau i Els Pepsicolen faran un recorregut pels carrers i barris de Manresa portant la música, la festa, la gresca... als manresans i manresanes que al pas de la Cercata surtin a les finestres i balcons. L'espectacle itinerant començarà des de la plaça Fius i Palà, davant del Conservatori i acabarà al mateix lloc a les 14 h després de passar pels barris de Valldaura, Plaça Catalunya, Mión Puigberenguer, Poble Nou, Passeig i Rodalies, Cra. de Sanpedor, Font dels Capellans, La Balconada, Cal Gravat, Sagrada  Família, Vic Remei, Barri antic...

Entrades exhaurides per assistir a la xerrada Un passeig per teatres i cinemes de Manresa, dilluns a la Plana de l'Om

Per altra banda, de cara a dilluns, 22 de febrer, ja hi ha exhaurides les entrades per a les dues darreres sessions d'Un passeig per teatre i cinemes de Manresa a càrrec de Francesc Comas, tant per les 12h com per les 18h. Recordem que es tracta d'una xerrada que fa un recorregut virtual pels espais teatre i cinemes més signi­ficatius de la ciutat, a partir de fotogra­fies, cartells, programes de mà i també de testimonis que conserven records i històries viscudes als cinemes i teatres de Manresa.

 

Participació