Procés català

Òmnium reclama l'amnistia en un acte a Manresa amb persones represaliades

L'acte ha tingut lloc a una vuitantena de poblacions de tot el país

per Pere Fontanals , Manresa, 20 de febrer de 2021 a les 18:04 |
Foto de grup de l'acte d'Òmnium Bages-Moianès per l'amnistia | Pere Fontanals
Òmnium Cultural ha organitzat aquest dissabte desenes d'actes arreu de Catalunya amb "persones represaliades" per reclamar l'amnistia. Des de l'entitat assenyalen que aquesta mesura seria "l'inici de la solució del conflicte" i ressalten que permetria assegurar que "ningú queda al marge".

Un dels actes s'ha fet a la Plana de l'Om de Manresa en la que hi han participat diverses persones investigades pels talls a l'AP-7 o per les protestes després de la sentència. També ha comptat amb la mare d'Anna Gabriel, Maribel Sabaté, i del pallasso i exregidor d'ERC, Jordi Pesarrodona.


La presidenta d’Òmnium Bages-Moianès, Anna Vilajosana, ha assenyalat que l'amnistia "és la possibilitat real per a l’inici de la negociació democràtica" i considera que ara mateix és l’única via que "abraça el conjunt dels represaliats". A més, davant de les deu persones afectades per la "repressió de l'Estat" que han participat en l’acte, Vilajosana ha assegurat que no deixaran mai soles les més de 2.850 persones que d'una manera o altra estan "perseguides". "És per a tots ells que reclamem l’amnistia, pels presos polítics i els exiliats, però també per totes les persones anònimes que s’hi han deixat la pell defensant i exercint els drets i les llibertats", ha assenyalat.

Els participants a l'acte són persones que compten amb causes obertes davant la Justícia, algunes d'elles representades per Bages pels Drets Civils.


En 80 punts

Òmnium Cultural ha volgut donar "un nou impuls" aquest cap de setmana a la recollida de signatures al carrer per "demostrar l’ampli suport de la societat civil i el gran consens de país a favor de l’amnistia". Ho ha fet portant actes com el de Girona en 80 punts més del territori català.

La voluntat ha estat recollir suports, en el marc de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que "abraci tots els represaliats". Una iniciativa que s'ha fet coordinadament amb la resta d’entitats que donen suport a la mesura. Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Cornellà de Llobregat, Terrassa, Badalona, Sabadell, Figueres, Amposta o Bellver de Cerdanya són algunes de les localitats on s'ha fet la recollida.

 

Participació