L'oposició acusa el govern de Sant Joan de mentir en un publireportatge sobre la tramitació del nou polígon

A més, denuncia que s'ha gastat diners públics d'una subvenció per fer aquesta producció

per Redacció, 19 de febrer de 2021 a les 17:25 |
El 23 de desembre l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada publicava un publireportatge a la premsa comarcal en el que s'afirmava que s'havien fet tràmits i només restava pendent l'aprovació definitiva perquè el nou polígon de Lledoners fos una realitat. Amb posterioritat, durant el ple de gener el mateix alcalde va reconèixer que "s'han fet reunions, però evidentment estem al mateix punt. Aquell polígon no està desencallat". 

Els grups municipals a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada denuncien que l'equip de govern ha gastat diners de tothom "per mentir" en relació a l'estat de la tramitació urbanística del nou polígon industrial ubicat entre el Pla dels Vinyats II i el Centre Penitenciari. 


El passat 23 de desembre la premsa comarcal publicava un publireportatge pagat per l'Ajuntament en relació a diverses accions dutes a terme en els polígons del municipi. El publireportatge pagat per l'Ajuntament, amb un cost de 907,50 euros (IVA inclòs), "contenia afirmacions falses". Segons s'informava, el nou polígon de Lledoners, en tramitació urbanística des dels anys 2010 – 2011, seria una realitat en breu ja que s'havien fet els tràmits pendents i només restava l'aprovació definitiva. Durant aquest mandat no s'ha debatut cap nou tràmit per Ple. Amb posterioritat, al Ple del 28 de gener el mateix alcalde, preguntat per l'estat de les tramitacions, reconeixia que "s'han fet reunions amb els propietaris però estem en el mateix punt que estàvem en els mandats anteriors. Aquell polígon no està desencallat, si vau llegir que estava desencallat, no està desencallat. Hi estem treballant, s'han fet 3 reunions però no està desencallat". 

Esquerra, Junts, Compromís i Ciutadans qualifiquen de "greu" el fet que "l'Ajuntament pagui amb diners de totes i tots per publicar mentides". Denuncien que "en un moment de crisi com l'actual es dona a entendre que es podrien crear nous llocs de treball al municipi perquè el nou polígon podria ser una realitat en breu, quan és absolutament fals". Per aquest motiu reclamen que l'equip de govern publiqui una rectificació en tots els mitjans al seu abast, i l'enviament d'un comunicat de premsa, en el que es reconegui la falsedat de les informacions publicades. 


Per als grups de l'oposició no val a traslladar la responsabilitat als periodistes tal com intentava fer l'alcalde al ple, "es tracta d'un publireportatge, pagat per l'Ajuntament, qui paga decideix què i com es publica i per tant és l'equip de govern qui té la responsabilitat del què es diu". Així mateix, també afirmen que no val l'excusa que s'ha pagat amb una subvenció de la Diputació, "qui decideix pagar publicitat és l'equip de govern, qui decideix que amb els diners de totes i tots es publiquin mentides és l'equip de govern".

 

Participació