Treball

Més de la meitat dels aturats atesos per l'Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona troben feina

Un centenar d'empreses van fer ús del servei per cercar candidats per les seves vacants el 2020

per Redacció, 19 de febrer de 2021 a les 17:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 53% de les persones aturades ateses pel Servei Connectem de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) el 2020 han trobat feina. Així es desprèn del balanç anual de l'agència, que xifra en 187 els usuaris que va atendre aquest servei. D'altra banda, un centenar d'empreses i entitats van fer ús del servei d'intermediació laboral per cobrir 167 llocs de treball, el 38% dels quals es van cobrir amb usuaris de la borsa de treball.

El Servei Connectem està adreçat a persones que busquen feina o la volen millorar, i a ajudar les empreses a cobrir els seus llocs vacants. Al llarg del 2020 van atendre 273 persones del Solsonès i Cardona, i 42 més de poblacions veïnes. El perfil majoritari de participants tenien entre 16 a 44 anys, amb estudis secundaris i postsecundaris. El 60% eren dones.


Pel que fa als usuaris que han trobat feina, el 59% portaven menys d'un any en atur. De la memòria també destaca que un 15% dels usuaris en actiu que van sol·licitar el servei van aconseguir canviar de feina.

Un centenar d'empreses


Durant el 2020 un centenar d'empreses i entitats van contactar amb l'Agència de Desenvolupament Local per buscar candidats per als seus llocs de treball vacants. Són 31 menys que l'any anterior. D'elles, el sector predominant era el de serveis (35%), seguit del comerç (17%), la indústria (15%) i la restauració (15%).

 

Participació