El ple de Manresa aprova una moció de suport a Pablo Hasél amb els vots en contra de PSC i Ciutadans

Els grups sobiranistes aixequen pancartes de suport al raper i el portaveu republicà es llança amb un rap de collita pròpia

Regidors aguanten cartells de suport a Pablo Hasél durant el ple
Regidors aguanten cartells de suport a Pablo Hasél durant el ple | Pere Fontanals
19 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:27h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat una moció d'urgència presentada per Fem Manresa de suport al raper lleidatà Pable Hasél arran del seu empresonament. La moció es va debatre entre cartells dels grups sobiranistes amb imatges i cites del cantant i amb una intervenció del portaveu republicà, Pol Huguet, en forma de rap de collita pròpia.

Fem Manresa, ERC i Junts van coincidir en denunciar l'empitjorament de les garanties dels drets humans a l'Estat espanyol que, segons van informar, lidera el rànquing d'artistes empresonats per les seves creacions artístiques.

Per part de Ciutadans, Andrés Rojo va reclamar al ple que també es condemnessin "els actes vandàlics" que s'han produït arran de l'empresonament, i va recordar que no totes les sentències que pesaven sobre Hasél eren sobre la llibertat d'expressió. "Recordo que té una condemna per lesions a un periodista de TV3 i una altra per amenaces", va exposar.

En el mateix sentit, el portaveu del PSC, Felip González, va parlar d'aquestes condemnes i també va posar sobre la taula parts de la lletra de les seves cançons: "Merece que explote el coche de Patxi López".

La proposició va prosperar amb els vots de Fem Manresa, ERC i Junts.