L'Ajuntament es compromet a estudiar el canvi de traçat de l'enllaç que talla el pati de la residència de la Font

El govern municipal s'autoimposa un estudi tècnic per modificar el POUM davant la insistència de les entitats del barri i de la gent gran

Ramon Roura, de l'Associació de la Gent Gran de la Font, intervenint en el ple
Ramon Roura, de l'Associació de la Gent Gran de la Font, intervenint en el ple | Pere Fontanals
19 de febrer del 2021
Actualitzat el 20 de febrer a les 10:16h
El govern de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat en el ple d'aquest dijous realitzar un estudi tècnic per veure si és possible modificar en el POUM el traçat del carrer Granollers en el seu enllaç amb la nova avinguda dels Països Catalans per evitar l'afectació de la finca de la residència de la Font dels Capellans, tal i com reclamen la plataforma dels pensionistes i l'Associació de la Gent Gran de la Font dels Capellans.

El govern ha proposat el text en una esmena a la moció que presentaven els tres grups de l'oposició sota una proposta de l'Associació de la Gent Gran del barri que va presentar Ramon Roura. Roura ha defensat que l'enllaç a l'avinguda per aquest punt "no és necessari ja que n'hi ha dos més al mateix barri". La proposta inicial de l'Ajuntament per equilibrar la superfície perduda tampoc satisfà a l'associació ja que "hi ha desnivell i el pati queda molt a prop del pas dels cotxes". "En cas que no ens posem d'acord, demanem que es faci una consulta popular", va concloure Roura.

El portaveu del PSC, Felip González, va destacar que "en dos mesos la postura del govern ha evolucionat". "Hem passat de compensar l'espai perdut, a remodelar-lo, a invertir-hi 500.000 euros i, finalment, a fer un estudi tècnic per a la modificació del POUM".

La portaveu de Fem Manresa, Roser Alegre, va denunciar la "falta d'empatia" del govern municipal "que posa els drets urbanístics per sobre dels drets a les persones". També va posar sobre la taula que "es parla molt de la quantitat de metres quadrats, però no de la seva qualitat". Finalment, la representant anticapitalista es va queixar que el govern municipal tornés a usar "la fórmula de l'esmena a la totalitat a una moció" per evitar el debat.

El regidor de Mobilitat i Urbanisme, David Aaron López, va insistir que tot plegat és "per un tema tècnic i no per voluntat política". "Hem de parlar de tot, però amb informació tècnica", va explicar. Per això, el regidor no s'ha compromès amb "l'obligació de la modificació del POUM", sinó que ha proposat "fer-ne un estudi tècnic per veure si és possible".