El Circ Històric Raluy arribarà dilluns a Manresa amb l'espectacle «Vekante»

El circ ha passat les festes de Nadal a Terrassa on més de 10.000 espectadors han gaudit del seu espectacle i ha prorrogat la seva estada a Tarragona per la bona acollida de públic

El Circ Històric Raluy arribarà a Manresa dilluns
El Circ Històric Raluy arribarà a Manresa dilluns | CHR
Redacció
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:18h
Circ Històric Raluy presentarà per primer cop a Manresa el seu nou espectacle Vekante, del 22 de febrer al 7 de març als Trullols.

La companyia portarà sobre l'escenari Vekante, que significa "despertar" en Esperant, una proposta creada i dirigida per Rosa Raluy, filla de Carlos Raluy -director i ànima d'aquest circ centenari català de saga familiar. Un espectacle contemporani de circ tradicional que ha reprès les gires després dels mesos de confinament a Castelldefels on van fer funcions online que van arribar a tenir més de 900.000 visualitzacions.

Vekante és un espectacle que neix de la il·lusió i ens porta al moment just abans de despertar, quan els somnis es confonen amb la realitat. Un jove acròbata deixa de somniar i desperta descobrint aquest món habitat de ballarins, pallassos, actors i acròbates. Artistes que viuen la seva passió. Guiat pel "director" i el "presentador", el jove s'integra dins la companyia convertint-se en part integrant d'un muntatge que amaga esforç, sacrifici, passió i màgia.

Carregat d'emoció i ple de significats eloqüents, les múltiples claus de lectura que ofereix la proposta deixen a l'espectador la possibilitat de gaudir-la de manera íntima i personal. Un evocador viatge emocional i al·legòric sobre el fet de despertar.

Els espectadors que vagin a veure Vekante hi trobaran fins a vint artistes en espectaculars números de diferents disciplines. L'espectacle compta amb:

Els malabars frenètics de Mikhail Milla
Les interaccions còmiques de la pallassa Sandra Mota
La corda aèria i decidida de Jillian i Kimberley Giribaldi Raluy
L'equilibri transformat en poesia de Rosa Raluy
L'escala impossible d'Steace Giribaldi
La màgia sorprenent del viatge en el temps de Kimmy Saylon
Els malabars musicals de William Giribaldi
Els water meteors de Jillian i Kimberley Giribaldi Raluy
Els bons pallassos de sempre amb la trouppe José Michel
Les teles aèries d'Steacy i Mikhail Milla
La roda, seductora i acrobàtica de Valentino Didone
Les coreografies de les ballarines, Elena Sofronova i Iveta Girtakovska
Els sons, sempre en directe, de Jaume Serra
Tot un senyor Ring Master, Aleix Gómez
Sota la direcció de Rosa Raluy i William Giribaldi

Més de 900.000 espectadors durant el confinament

A partir de la suspensió dels espectacles, el Circ Històric Raluy va decidir reinventar-se i posar a disposició del públic –de forma gratuïta– el seu espectacle en directe per les xarxes socials. D'aquesta manera es va convertir en el primer circ de l'Estat a presentar el seu espectacle de forma virtual.

El 22 de març es va fer una primera emissió que va tenir més de 500.000 visualitzacions (202.000 a través de Youtube, 143.000 a Facebook i 167.000 a Instagram). Els directes solidaris es van repetir els dies 29 de març i el 5 d'abril, tots ells superant les 200.000 visualitzacions.

La família Raluy

Fa més de 80 anys que els Raluy es dediquen al circ. Luis Raluy Iglesias va ser l'iniciador de la nissaga. Nascut l'any 1911 a Carcassona (França), era fill d'una família catalanoaragonesa i es va criar a Sant Adrià del Besòs (Barcelonès) atret des de ben petit per la màgia del circ. Va ser el creador de números coneguts com l'home bala i l'espectacular triple salt mortal en automòbil.

L'èxit d'aquest circ a l'antiga a l'Estat espanyol va arribar a finals del 1996, quan la família Raluy va rebre el Premio Nacional de Circo (1996), va participar en el prestigiós Festival de Teatre Clàssic d'Almagro i va fer una gira de molt èxit per Catalunya. La companyia també ha estat premiada amb el Premi Ciutat de Barcelona (2016), la Creu de Sant Jordi (2006) i el Premi Max (1999).

Mesures de protecció i seguretat per la Covid-19

Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, per tal de gaudir dels espectacles del Circ Històric Raluy, la companyia ha acordat diverses mesures de seguretat per tal de protegir a treballadors i públic durant la seva visita al circ. D'aquesta manera, s'ha limitat l'aforament al 30%, mantenint en tot moment un distanciament entre nuclis familiars, després de cada sessió es desinfecten les instal·lacions, es pren a diari la temperatura de tot el personal tècnic i artístic de la companyia, el públic haurà de dur obligatòriament mascareta durant tota la funció a l'interior del recinte i el personal tècnic i artístic utilitzaran mascareta i guants de làtex, per protegir-se, excepte durant els números a l'escenari. La informació sobre les mesures de seguretat a adoptar es comunicaran a través de la megafonia.