Una dotzena d'acadèmies del Bages i el Moianès es concentraran a Barcelona divendres

Donaran suport a la convocatòria general per reclamar que es puguin fer classes presencials com amb les acadèmies oficials

Redacció
18 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:03h
Una dotzena d'acadèmies d'idiomes, música i altres activitats del Bages i el Moianès s'han adherit a la convocatòria de concentració que tindrà lloc divendres a Barcelona per reclamar a la Generalitat que els permeti fer classes presencials igual que s'han autoritzat les acadèmies oficials.

Les acadèmies privades i municipals argumenten que portes un mes i mig sense fer classes presencials i això, a banda d'un greuge per al sector, afecta també en el currículum i competències dels alumnes.

Aquest dimecres, representants del sector han mantingut la segona reunió amb representants de Salut, Educació i Empresa per tal de presentar-los un Pla d'Obertura per a aquest proper dilluns que englobi a tot el sector. En principi, la reunió ha estat positiva, però malgrat això, mantenen la convocatòria de concentració.

L'Organització Empresarial Catalana de la Formació (CATFormació) i el col·lectiu Acadèmies Unides representen més de 6.000 empreses del sector i reclamen la seguretat dels centres de formació no reglada, la condició de servei essencial i la supressió del greuge comparatiu. 

Denuncien l'abandonament institucional al qual estan sotmesos, sense tenir establerta una conselleria o departament que assumeixi la seva competència. 

Els centres del Bages i el Moianès que s'han adherit a la convocatòria són Magine School of English - Cardona, Friends Idiomes - Manresa, Creat ive spell - Santpedor, Escola d'anglès Lluís Bach - Artés, Level idiomes - Moià, One idiomes - Manresa, Britannia - Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós, Escola d'idiomes That's good - Navàs, Codelearn programació i robòtica - Manresa, Forma escola d'art -Moià, i Espai Musical - Moià