Passa la nit al carrer després de ser diagnosticada de quists ovàrics sagnants

Ella i el seu marit es troben sense sostre després de passar dues nits en un hostal pagat per la Creu Roja

La dona, malalta, dormint en l'entrada d'un bloc que va trobar obert
La dona, malalta, dormint en l'entrada d'un bloc que va trobar obert | Pere Fontanals
18 de febrer del 2021
Actualitzat el 11 de març a les 19:49h
El Mourat, de 40 anys, i la Khadija, de 31, han passat aquesta nit de dimecres al carrer després que a ella li han detectat quists ovàrics a Sant Joan de Déu en una exploració pels dolors i l'important sagnat que pateix. Com en altres casos similars, l'hospital li ha receptat calmants, li ha programat una visita a consultes externes i li ha donat l'alta. La particularitat d'aquest cas, però, és que la Khadija ha hagut de passar el dolor i les molèsties de la seva situació, al carrer.

En un primer moment, dimecres al vespre, van estirar-se en un matalàs que li van deixar a la porta dels serveis socials del carrer Sant Francesc de Manresa, però després que l'ambulància se l'emportés a l'hospital d'Althaia i li donessin l'alta, han passat per una entrada d'un bloc proper, per l'estació de la Renfe i aquest dijous al matí es troben, de nou, a prop del centre sanitari.

Segons expliquen, un cop feta la revisió, a l'hospital no la van ingressar "perquè no té targeta sanitària degut a la seva situació d'irregularitat". Des d'Althaia però, aclareixen que el fet de donar-li l'alta ha estat per criteri mèdic. La dona presenta cara pàl·lida amb importants ulleres a les bosses dels ulls, però no té on descansar.

El Mourat i la Khadija van ser desnonats el passat 8 de febrer del pis que ocupaven a Manresa des de feia més d'un any. De cop i volta es van trobar al carrer, sense ingressos, sense sostre, i també sense ajut per menjar. Després de quatre dies dormint on van poder, la nit del dilluns i la del dimarts la van passar en un hostal que va pagar Creu Roja, però dimecres es van tornar a veure avocats al carrer.

Dimarts a la tarda, la Khadija va començar a sentir greus dolors i a patir una important pèrdua de sang. Quan va anar a l'hospital de Sant Joan de Déu li van diagnosticar quists ovàrics, però, segons expliquen, li van donar l'alta hospitalària. L'endemà va tornar-hi, però al cap de dues hores tornava a ser fora.

Es dona el cas que pel seu origen sahrauí, el Mourat és fill d'espanyols i es troba en ple tràmit per la seva nacionalitat. Un tràmit que, segons explica, "és molt lent" i cada vegada li demanen "papers nous". "Jo aguantaria si hagués d'estar-me al carrer, però la meva esposa està dèbil i amb dolors", explica, "ja és prou difícil per ella ser tot el dia al carrer sense un lloc on descansar com perquè a més, hagi de passar la nit".