Fem Manresa porta al ple de l'Ajuntament una moció de suport a Pablo Hasél i a la llibertat d'expressió

L'ha entrat per via d'urgència

Redacció
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:36h
Pablo Hasél, detingut a la Universitat de Lleida
Pablo Hasél, detingut a la Universitat de Lleida | ACN
Fem Manresa ha entrat per via d'urgència una moció per debatre en el ple de febrer de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous en suport a Pablo Hasél i per la preservació del dret de llibertat d'expressió. Pablo Hasél, artista raper, ha entrat a presó aquest dimarts al matí, acusat d’injúries a la corona, injúries a les institucions de l'Estat i enaltiment del terrorisme.

Per a Fem Manresa aquesta detenció, "que suma un nou pres a la vergonyosa llista de presos i preses polítiques", va ser executada pel cos Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, "en oposició total al reconeixement de drets fonamentals".

La moció recorda els titiriteros que van ser processats a Madrid i també l’exili de Valtònyc acusat d’injúries a la corona, entre d’altres artistes represaliats. Tots aquests procediments converteixen l’Estat Espanyol "en un dels estats del món que practica la persecució de més artistes".

La proposició que presenta Fem Manresa acorda manifestar el suport a Pablo Hasél i mostrar el rebuig total i absolut al seu empresonament; exigir l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de qualsevol persona -també dels artistes- que hagi fet ús del seu dret a llibertat d’expressió, concentració i manifestació, i exigir al govern de l’Estat espanyol, la derogació immediata de la llei mordassa i la reformulació total del Codi Penal.