Gent gran

La Federació de Barris de Manresa convoca una concentració a la residència de la Font

El proper diumenge al migdia per mostrar el seu desacord per les obres que afecten la residència i en favor del benestar de la gent gran

per Redacció, 17 de febrer de 2021 a les 12:18 |
Residència de la Font dels Capellans, a Manresa | GSV
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) han convocat una concentració el proper diumenge a les 12 del migdia davant la residència de la Font dels Capellans per mostrar el seu desacord per les obres que afecten la residència i en favor del benestar de la gent gran.

La federació recorda que Manresa va ser reconeguda l'any 2021 com a Ciutat amiga de la Gent Gran a favor de la salut i el benestar de les persones grans. "Aquest reconeixement porta implícit un compromís de pensar la ciutat des de la perspectiva de l'edat, i entre els diversos àmbits destaquen els relacionats amb la Comunicació i Informació, l'atenció als edificis i als seus espais lliures, i l'atenció a la salut i al transport", recorda la FAVM.


En aquests moments i des de fa vàries setmanes, s'han anat coneixent les afectacions d'unes obres que, tot i que la FAVM reconeix que són necessàries, "pensem que han de projectar-se amb respecte a la gent gran que resideix a la residència de la Font.

La FAVM considera que la gent gran ja han patit molt durant molts mesos, i encara continuen patint davant de la pandèmia del coronavirus Covid-19, i ara es troben en una situació que les obres que s'hi han projectat "retallen de manera considerable l'espai verd del jardí, hi augmenta de manera considerable el soroll que hauran de suportar pel volum de cotxes que hi haurà, que segurament superarà en molt la quantitat de decibels recomanats, podem dir que el benestar de les persones que hi viuen es veurà molt afectat, ja que tot això no s'havia previst per part del projecte aprovat fa uns anys (POUM), i que en aquests moments s'està executant".


El passat 4 de febrer la FAVM en la seva reunió executiva mensual, va reunir-se telemàticament amb l'Ajuntament de Manresa, i els seus regidors (Barris, Urbanisme i Serveis Socials) i "van justificar-se en que ells no decideixen" sobre el projecte de la Via dels Països Catalans, que es troben que ara ja està tot decidit, i que el que ara estan fent són propostes que amorteixin l'impacte de les obres, i que per això ja han parlat amb la mateixa residència perquè acceptin els canvis que els hi proposen davant de la pèrdua dels metres de l'espai verd que tenien fins ara.

Davant d'aquesta situació, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de la ciutat de Manresa han convocat la concentració per al proper diumenge, amb la voluntat que es reconsideri tota la intervenció.

 

Participació