Audiència Provincial

Un corredor d'assegurances s'enfronta a 4 anys i mig de presó per estafar un bagenc amb un pla de pensions

Segons la Fiscalia es va apoderar de més d'11.000 euros falsificant la signatura de la víctima

per Pere Fontanals, Manresa | 17 de febrer de 2021 a les 12:01 |
Audiència Provincial de Barcelona | Europapress
La secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper dilluns un corredor d'assegurances que, segons la Fiscalia, va estafar més d'11.000 euros a un veí del Bages falsificant documents mercantils quan va encarregar-li un canvi de pòlissa sobre el seu pla de pensions.

Els fets es remunten a principis de 2013 quan, segons l'acusació, el corredor d'assegurances va rescatar els fons de pensió originals de la víctima, uns 12.200 euros, i aprofitant-se de la seva confiança, va presentar un document per disposar d'aquesta pòlissa junt a un rebut bancari modificat amb la signatura d'ella per ingressar-la en el compte de la seva empresa mercantil per més d'11.000 euros, un cop descomptades les comissions bancàries.


L'acusat s'enfronta a una condemna de 4 anys i mig de presó per un delicte de falsedat en document mercantil i un delicte d'estafa agreujada. Així mateix, l'escrit de Fiscalia demana inhabilitació per al sufragi passiu i per actuar com a corredor d'assegurances durant el temps de condemna i 12 mesos de multa a raó de 12 euros diaris.

Pel que fa a la responsabilitat civil, l'acusat ha de respondre amb els més dels 11.000 euros que es va apropiar, i de no ser possible, haurà de respondre, solidàriament, la seva empresa mercantil.

 

Participació