Manresa clama «Avui hi ha censura, com a la dictadura»

Mig miler de persones es manifesten fins als jutjats per protestar contra l'empresonament del raper Pablo Hasél

Els manifestants amb els jutjats i els Mossos al fons
Els manifestants amb els jutjats i els Mossos al fons | Pere Fontanals
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 22:25h
Es notava que feia mesos que no es convocava una concentració de Manresa. La pandèmia havia reduït des de fa gairebé un any qualsevol expressió de protesta en una concentració o una performance guiada entre la distància física dels participants i les convocatòries discretes per tenir un quòrum ajustat a la norma.

Aquest dimarts, però, mig miler llarg de manresans i bagencs s'han concentrat a la plaça Sant Domènec sota una convocatòria de justícia de l'esquerra anticapitalista: solidaritzar-se amb la situació que viu el raper Hasél i protestar contra l'empresonament que ha tingut lloc al matí després que els Mossos d'Esquadra hagin entrat al rectorat de la Universitat de Lleida on s'havia tancat per detenir-lo.

La concentració ha baixat per la Muralla fins entrar a la plaça de Montserrat on s'han manifestat davant dels Jutjats de Manresa d'on eren separats per un escàs cordó policial. Els càntics per la llibertat de Pablo Hasél, contra els Borbons i la justícia espanyola han estat constants. Els manifestants han posat l'accent en que "avui hi ha censura, com a la dictadura".
 

La manifestació encarant el carrer Sant Miquel des de la plana de l'Om. Foto: Pere Fontanals


La manifestació ha aplegat perfils molt diversos i de totes les edats, des dels propis activistes de l'esquerra anticapitalista, fins a artistes, gent del món de la cultura o de socis d'altres entitats sobiranistes com l'ANC o Òmnium.

La concentració ha finalitzat a la plaça Major, davant de l'Ajuntament, on s'ha llegit un manifest on es destacava que "a Espanya s'empresonen artistes per la lletra de les seves cançons mentre que banquers corruptes surten de la presó i el feixisme actua impunement".