L'hospital de Sant Andreu tanca una nova unitat Covid de 17 llits

Actualment hi ha 21 persones ingressades a les unitats d'aïllament que queden amb capacitat fins a 27, tot i que en la darrera setmana han mort sis pacients

Unitat per a pacients Covid habilitada a l'hospital de Sant Andreu
Unitat per a pacients Covid habilitada a l'hospital de Sant Andreu | SAS
Redacció
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 22:20h
El descens d'ingressos de pacients amb Covid-19 ha fet que l'hospital de Sant An­dreu tanqui una de les unitats destinades aquests pacients, amb capacitat per a 17 llits. 

La unitat en qüestió, la 3A, va ser reoberta el passat 19 de gener davant l'augment de pacients amb coronavirus, però amb l'actual descens en el nombre d'ingressats, per ara, no és necessari que continuï oberta.

D'aquesta manera, l'hospital de Sant Andreu té ara 27 llits per atendre pacients amb coronavirus. Una capacitat repartida en dues unitats, totes a la planta 2: la Unitat 4, amb 14 llits, i la Unitat 3B, amb 13 llits. 

Aquest 16 de febrer hi ha 21 persones ingressades per Covid-19 a les unitats d'aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) de l'hospital de Sant Andreu. 

Ara fa una setmana hi havia 39 persones ingressades a les unitats d'aïllament. Des d'ales­hores 3 persones han ingressat, 12 persones s'han negativitzat, 3 persones han estat alta i 6 persones han mort. 

Les dades acumulades a les unitats d'aïllament de l'hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són 209 ingressos, 97 altes (7 a residència, 88 a casa, 1 a aguts i 1 alta hospitalària), 58 defuncions i 73 persones negativitzades.

L'hospital de Sant Andreu és un centre d'atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l'hospital d'aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d'allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d'edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.