Acció Sindical del Bages denuncia «explotació laboral» en una empresa subcontractada per l'ICS

El sindicat ha presentat demanda contra Szendex per tenir un treballador cotitzant per menys hores de les que feia i per voler "apropiar-se" del seu vehicle particular

Seu de Szendex al polígon de Bufalvent
Seu de Szendex al polígon de Bufalvent | GSV
Redacció
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:00h
Szendex, del polígon industrial de Bufalvent de Manresa, per les condicions i l'acomiadament en què s'ha vist implicat un treballador de transport de vacunes, mostres de sand i altres elements sanitaris. Szendex té un conveni amb l'Institut Català de la Salut.

Segons denuncia el sindicat, el treballador va entrar a l'empresa el juny de 2020 per cobrir baixes i vacances d'altres empleats. Inicialment li van fer un contracte de 2,5 hores diàries però en feia 6, més tard li van pujar el contracte a 6, 5 i 4 hores, però en feia 8. A banda, segons denuncien, no tenia un torn fix de manera que es trobava en un estat de flexibilitat total per a l'empresa, "sempre pendent de rebre una trucada".

A més, malgrat fer transport de material sanitari, tots els elements de protecció individual (EPI), els va posar el treballador ja que Szendex no se'ls va facilitar, i el transport el feia amb la seva furgoneta particular. Szendex té un contracte amb l'Institut Català de la Salut (ICS), fent els serveis de transport de vacunes, mostres de sang, mostres PCR, material de laboratori i EPIS. Malgrat que la seva tasca era de transportista, el treballador denuncia que li feien fer tasques que no estaven relacionades amb el seu contracte laboral.

La relació laboral es va trencar finalment quan, segons denuncia el sindicat, Szendex li va voler fer retolar la seva furgoneta amb el nom de l'empresa i, a sobre, cobrint ell les despeses de retolació. Quan ell s'hi va negar, va rebre una trucada de Recursos Humans per comunicar-li que prescindien dels seus serveis.

Davant d'aquests fets, Acció Sindical Bages ha presentat una demanda laboral per a la readmissió del treballador en les condicions que marca el conveni col·lectiu del sector. El sindicat també inicia un procés de lluita per a revertir "els abusos i la impunitat" de Szendex i convoquem a una primera concentració a la seu de l'empresa al polígon de Bufalvent de Manresa el proper dijous a les 6 de la tarda.