El Museu Comarcal rep quatre escenes restaurades del retaule del Roser de Sant Pere Màrtir

Són obra de l'escultor Joan Grau, amb la participació dels dauradors Gabriel Adrià i Magí Torrebruna, i daten de l'any 1642

Retaule de la «Resurrecció», un dels quatre de Joan Grau que han arribat restaurats
Retaule de la «Resurrecció», un dels quatre de Joan Grau que han arribat restaurats | MCM
Redacció
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:47h
El Museu Comarcal de Manresa ha rebut aquest dilluns quatre escenes restaurades del retaule del Roser de Sant Pere Màrtir obra de l'escultor Joan Grau, amb la participació dels dauradors Gabriel Adrià i Magí Torrebruna, a l'entorn de l'any 1642.

Es tracta de quatre peces de talla daurada i policromada: Ascensió (168,5 x 135,5 x 16 cm), Coronació de la Mare de Déu (141,5 x 138 x 16 cm), Jesús entre els doctors de la Llei (131,5 x 81,5 x 16 cm) i la Resurrecció (130 x 82 x 17 cm).

Amb la restauració d'aquestes obres, el Museu de Manresa tindrà gairebé enllestida la restauració de tots els plafons narratius d'aquest important retaule. Quedarà només un plafó per restaurar La presentació de Jesús al temple, que es confia enllestir durant aquest 2021. Aquest any, també, el Museu espera poder començar la restauració d'alguns dels elements decoratius i arquitectònics del mateix retaule. Així quedarà enllestit de cara a l'estrena del nou Museu del Barroc de Catalunya.

Ateses les condicions actuals del Museu, que es troba en obres, les peces no aniran a exposició i es conservaran temporalment a la sala de reserva. La restauració l'ha duta a terme un equip de restauradores dirigit per Rosaura Janó i ha comptat amb el suport del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. La restauració ha rebut una subvenció de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat.