El Cd'E Manresa continua ensopegant al camp de l'Europa (1-0)

El Cd'E Manresa ha perdut al camp de l'Europa
El Cd'E Manresa ha perdut al camp de l'Europa | Cd'E Manresa
15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:25h
Hi ha intangibles al futbol que no es poden controlar. Com el fet que el Cd'E Manresa no guanya al camp de futbol de l'Europa des de 1956, i que, sense saber perquè, sembla pesar com una llosa malgrat que cada duel particular és una història nova que no té res a veure amb l'anterior. O el fet que un equip t'hagi pres la mida sense ser millor que tu (o sense ser gaire millor que tu). I aquí és on plora la criatura dels enfrontaments entre Cd'E Manresa i Europa en aquesta atípica temporada. Si recordem el partit de la primera volta, l'Europa es va refer d'un gol del Manresa, que jugava amb un jugador menys, a manca de set minuts pel final. Un gol al minut 89 donava l'empat als escapolats i un altre als 92' li donava la victòria.

Des d'aleshores que el Manresa no perdia cap partit, fins que quan passaven 90 segons dels primers 45 minuts de la primera part arribava la que seria jugada transcendent i definitiva per l'esdevenir del partit. Un retall de Nolla, el botxí manresà al Congost, acabava amb el dit de l'àrbitre assenyalant el punt de penal després d'un refús amb contacte de Juli Serrano sobre el davanter local. El cinquè penal en contra xiulat aquesta temporada contra el Manresa el transformava Albert López amb un llançament centrat, davant l'estirada cap a la seva esquerra de Marc Vito. Únic gol del partit i derrota del Cd'E Manresa al camp de l'Europa. 1-0.

L'1 a 0 ja va ser insuperable per a un Manresa que ho va intentar de totes les maneres a la represa però sense rebre cap premi a tan desgast davant un rival que, també s'ha de dir, té un potencial enorme en totes les seves línies. Això sí, aquest temible rival, que té tots els números per ‘rifar-se' la primera posició contra l'altre ‘gegant' del grup, el Terrassa, va acabar ‘penjat del travesser' davant un Manresa que va acabar el partit amb un onze d'una mitjana d'edat de 22 anys i veient com una rematada de cap de De Sande la treia Ricki Vidal sota pals amb... la mà?. Un final de partit amb una declaració d'intencions d'un equip que encara no ha dit la darrera paraula.

El partit va començar amb ritme de vertigen, sense treva entre dos equips sabedors de la importància dels punts en joc. Una vaselina del pitxitxi local, David Jiménez, que va sortir per sobre del travesser, va ser el primer avís (5'). Una bona rematada de cap de Noah, a centrada d'Uri Pérez des de la dreta, atrapada per Sergio sota pals, seria la rèplica visitant (11'). Després de molts minuts sense perill a les àrees, una internada fins el balcó de l'àrea gran protagonitzada per Àlex Iglesias acabaria amb un xut que el porter escapolat atraparia amb alguna dificultat (31'). Pocs minuts més tard (37'), després de penjar-se una pilota a l'olla arran d'una falta i després d'un refús curt d'un defensa local, Uri Pérez engaltaria un obús creuat que lleparia el pal dret de la porteria defensada per Sergio. Els darrers minuts van tenyir-se de color local. El botxí del Manresa, en el mateix escenari, la passada temporada, Sergi Pastells, remataria a boca de canó a prop de la frontal de l'àrea petita, però la seva rematada sortiria lluny de la porteria de Marc Vito (43'). Finalment, al minut 46 i mig (l'àrbitre havia decretat dos d'afegit), arribaria la jugada comentada anteriorment que acabaria amb el que seria l'únic gol del partit.

Els primers minuts de la represa serien de més empenta local, davant un Manresa que sortia a la contra. Però ni uns ni altres aconseguirien posar en perill les porteries rivals. El domini es va anar igualant fins a l'equador del període, quan el Manresa va donar un pas endavant i va fixar la mirada sobre la porteria que dona al carrer de Pau Alsina. Malgrat tot, seria l'Europa qui gaudiria d'un parell d'arribades a la contra que acabarien, primer, amb una rematada per sobre del travesser (molt a prop) de David Jiménez (69') i, segon, amb una vaselina d'Albert Martí que sortiria també per sobre del travesser (80'). Els darrers minuts el Manresa va posar setge sobre la porteria de Sergio, però la gran defensa escapolada era capaç de taponar totes les fugues d'aigua que s'anaven obrint en una nau que semblava enfonsar-se. Va ser un vull i no puc d'un Manresa que en el cap de De Sande va tenir l'empat al seu abast. Però com em apuntat a l'inici, Ricki Vidal va treure la pilota pràcticament sota pals. Derrotat i sense punts, el Manresa va sortir del Nou Sardenya amb el cap ben alt.